12:14 05.11.2015

ПриватБанк спростовує чутки про свою націоналізацію

1 хв читати
ПриватБанк спростовує чутки про свою націоналізацію

Найбільший в Україні ПриватБанк (Дніпропетровськ) спростовує чутки про свою націоналізацію.

"Ну, досить вже нас націоналізувати і вводити тимчасову адміністрацію в нас!", - написав перший заступник голови правління банку Олег Гороховський у Facebook.

При цьому він навів цитату першого заступника голови НБУ Олександра Писарука, яку агентству "Інтерфакс-Україна" підтвердили в прес-службі регулятора.

"ПриватБанк є системно важливим для фінансової системи і найбільшим спеціалізованим ощадним банком, обслуговуючим 34% вкладів населення країни. Регулятор здійснює постійний моніторинг діяльності через кураторів і приділяє особливу увагу всім системним банкам. Наразі ПриватБанк виконує нормативи ліквідності, працює в звичайному режимі і безперебійно обслуговує клієнтів", - зазначив О. Писарук.

Як зазначив О. Гороховський, ПриватБанк є єдиним банком з першої десятки, який виконує норматив адекватності капіталу - 10,02% (норматив -10%).

Раніше О. Гороховський у Facebook повідомив, що клієнтам банку почали надходити СМС і дзвінки про введення до банку тимчасової адміністрації.

"Найсмішніше, що вони надіслали СМС нашому голові правління", - написав О. Гороховський.

ПриватБанк заснований у 1992 році. Станом на 7 липня 2015 року його найбільшими акціонерами є Геннадій Боголюбов та Ігор Коломойський з частками по 45,3182%.

Згідно з даними Нацбанку України (НБУ), на 1 жовтня 2015 року за розміром загальних активів (241,809 млрд грн) банк був найбільшим серед 123 у країні банків.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА