16:14 05.11.2015

Оперативники контррозвідки доправляють Лукаш до Генпрокуратури

2 хв читати
Оперативники контррозвідки доправляють Лукаш до Генпрокуратури

Співробітники СБУ наразі доправляють затриману в четвер екс-міністра юстиції Олену Лукаш до Генеральної прокуратури України для оформлення затримання і дачі свідчень, заявляє спікер СБУ Олена Гітлянська.

"Саме в ці хвилини оперативники контррозвідки доправляють її (тобто Лукаш – ІФ) до Генеральної прокуратури України для її процесуального оформлення затримання, а також для дачі свідчень",- сказала О. Гітлянська на брифінгу в СБУ у четвер.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала О. Лукаш у четвер.

Як наголосила О. Гітлянська: "Це було не останнє затримання, ми не буде розповідати про деталі затримання". На брифінгу було показано відео, записане в четвер, на якому О. Лукаш заявила, що не має претензій з приводу затримання. "Зі співробітниками контррозвідки я прямую для надання свідчень у ГПУ. Ніякого тиску на мене не чинили". "Звичайна нормальна розмова зі співробітниками контррозвідки", - зазначила О. Лукаш.

"Ніяких претензій немає, мої права не порушуються і я добровільно вирушаю для надання свідчень", - зазначила вона.

Адвокат О. Лукаш Андрій Смирнов у коментарі виданню "Українська правда" о 15.00 заначив, що екс-міністра юстиції затримали 1,5 години тому. За словами адвоката, він наразі перебуває на місці затримання О. Лукаш, проте відмовився називати його.

"Її затримали десь 1,5 години тому. Людину фактично викрали, тому що мені невідомо, в якому напрямку вивезли мого клієнта і де вона зараз перебуває", - сказав він. А. Смірнов додав, що викликав загін поліції на місце події та чекає їх. Він також не сказав, чи перебувала О. Лукаш за кордоном до свого затримання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА