17:06 05.11.2015

Впродовж 72 годин буде ухвалено рішення про повідомлення щодо підозри Лукаш, після чого їй буде обрано запобіжний захід

2 хв читати

В Генпрокуратурі заявляють, що впродовж 72 годин затриманій екс-міністру юстиції Олені Лукаш буде повідомлено про підозру, після чого суд обере їй запобіжний захід.

"Після затримання проходять процесуальні дії, буде ухвалено рішення про повідомлення про підозру. Ви знаєте, що в нас після затримання є 72 години. Ось у рамках цих 72 годин буде безпосередньо ухвалено рішення про повідомлення про підозру пані Лукаш, потім ми звернемося до суду щодо обрання запобіжного заходу і далі за Кримінальним процесуальним кодексуом", - сказав В. Куценко.

Прокурор нагадав, що у вересні поточного року Генпрокуратура звернулася в Інтерпол для оголошення О.Лукаш у міжнародний розшук, але "вона (О.Лукаш - ІФ) повернулася до України і була затримана безпосередньо в місті Києві".

Водночас В. Куценко наголосив, що правоохоронці не повідомлятимуть, де саме затримали О.Лукаш.

"Я сказав, що сьогодні до нас прийшла така удача, що вдалося її (О.Лукаш - ІФ) затримати в Києві", - уточнив прокурор, відповідаючи на запитання про обставини затримання.

У свою чергу, спікер СБУ Олена Гітлянська також пояснила, що "з оперативних міркувань, щоб розслідування було ефективнішим, ми не розголошуватимемо деталі".

"Про те, як вона потрапила в Україну і де саме була затримана, ми не розголошуватимемо, оскільки тривають оперативні заходи, зокрема із встановлення можливих спільників. Щойно почне надходити інформація, де, хто, як і з ким, ми зможемо зашкодити оперативним заходам", - сказав В. Куценко.

За його словами, вже зібрана інформація, яка може підтверджувати здійснення О.Лукаш злочинів за ч.5 ст. 191 (розкрадання коштів у особливо великих розмірах) і ст. 366 (службове підроблення) КК.

Він розповів, що суть можливих звинувачень може зводитися до того, що в період літа-осені 2013 року О.Лукаш, зловживаючи своїми службовими обов'язками міністра юстиції, за попередньою змовою з іншими співробітниками Мін’юсту "фактично штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу, і в процесі реалізації цієї програми заволоділи грошовими коштами на загальну суму понад 2,5 млн грн".

Прокурор Генпрокуратури наголосив, що це тільки один з епізодів, який досліджуватиметься. Також може йтися про епізоди, пов'язані з дією режиму екс-президента Віктора Януковича.

"Сьогодні немає ніякого виборчого затримання і виборчого правосуддя. І СБУ, і Генпрокуратура діють відповідно до законодавства", - резюмував В. Куценко, наголосивши при цьому, що затримання О.Лукаш є свідченням цього.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА