13:41 06.11.2015

Лукаш доправили до Печерського райсуду для обрання їй запобіжного заходу

2 хв читати
Лукаш доправили до Печерського райсуду для обрання їй запобіжного заходу

Правоохоронці доправили екс-міністра юстиції України Олену Лукаш до Печерського районного суду Києва, що має обрати їй запобіжний захід.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Лукаш було доправлено на автозаку близько 13.20 п'ятниці. Засідання суду з розгляду клопотання прокуратури про обрання їй запобіжного заходу, як очікується, розпочнеться з хвилини на хвилину.

О. Лукаш у 2013-2014 рр. обіймала посаду міністра юстиції України в Кабінеті Міністрів Миколи Азарова. 27 лютого 2014 року її було відправлено у відставку з посади міністра юстиції.

Генеральна прокуратура України 28 лютого 2014 року вимагала від МВС та СБУ протягом 10 днів затримати О. Лукаш за підозрою в причетності до розстрілу активістів на майдані Незалежності в Києві з 18 по 22 лютого.

У березні Євросоюз і Канада оголосили, що О. Лукаш числиться в списках високопоставлених українських чиновників, проти яких вводяться фінансові санкції.

Генпрокуратура України 28 травня 2015 року звинуватила Лукаш в заволодінні державними коштами шляхом зловживання своїм службовим становищем, вчиненим за попередньою змовою групою осіб, в особливо великих розмірах, а також службовому підробленні, що спричинило тяжкі наслідки (ч. 5 ст. 191, ч. 2 ст. 366 КК України).

СБУ 10 вересня 2015 року оголосила О. Лукаш у розшук. За даними ЗМІ, вона перебувала в Росії.

5 листопада Служба безпеки України затримала О. Лукаш. На брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що протягом 72 годин їй буде оголошено про підозру.

За його словами, вже зібрано інформацію, що може підтверджувати скоєння О. Лукаш злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) та ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу. Пізніше в Генпрокуратурі заявили, що повідомили О. Лукаш про підозру у вчиненні нею злочинів, передбачених цими статтями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА