17:06 06.11.2015

Ситуація у сфері безпеки та економіки України стабілізується - ЄК

2 хв читати
Ситуація у сфері безпеки та економіки України стабілізується - ЄК

Віце-президент Європейської Комісії Валдіс Домбровскіс заявляє, що ситуація з безпекою та сфера економіки в Україні стабілізуються.

"Загалом ми бачимо, що ситуація в Україні стабілізується - і у сфері економіки, і у сфері безпеки. Але дуже важливо повернути економіку в стан постійного зростання. Також ЄС має надалі підтримувати безпеку в Україні, її суверенітет і територіальну цілісність", - сказав В.Домбровскіс журналістам після зустрічі з прем'єр-міністром України Арсенієм Яценюком у Ризі в п'ятницю.

В.Домбровскіс зазначив, що під час зустрічі також обговорювалася програма макрофінансової допомоги Україні з боку ЄС.

"ЄС підтримує Україну в цій складній ситуації, надаючи фінансову та гуманітарну допомогу. Ми обговорили підготовку до реалізації наступного етапу макрофінансової допомоги і те, як зусилля України в питанні реформ співвідносяться з програмою цієї допомоги", - повідомив віце-президент ЄК.

За його словами, Єврокомісія моніторить виконання програми макрофінансової допомоги, в жовтні делегація ЄК відвідувала Київ саме для того, щоб відстежити прогрес в частині імплементації.

"Це стосується моніторингу змін законодавчої бази України, які необхідно провести у рамках євроінтеграції", - сказав В.Домбровскіс.

Він також наголосив, що Україна досягла прогресу щодо низки реформ, зокрема реформи держуправління, енергетичного сектора та інших.

"Проте необхідно докласти зусиль у таких питаннях, як боротьба з корупцією, обмеженням конкуренції відповідно до правил СОТ і ЗВТ", - зазначив В.Домбровскіс.

Віце-президент ЄК також зазначив, що в питанні лібералізації газового ринку необхідно змінити систему субсидування, "кошти мають спрямовуватися не на рахунки компаній, а безпосередньо соціально незахищеним споживачам".

"Так ми будуємо соціально спрямовану систему. У цьому питанні ми використовуємо досвід реформ в інших державах", - наголосив В.Домбровскіс.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Насильство російських військових над мирними жителями має системний характер - Офіс генпрокурора

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА