17:50 06.11.2015

Печерський суд заарештував екс-міністра юстиції України Лукаш на два місяці з правом застави 5 млн грн

2 хв читати
Печерський суд заарештував екс-міністра юстиції України Лукаш на два місяці з правом застави 5 млн грн

Печерський районний суд м. Києва постановив узяти екс-міністра юстиції України Олену Лукаш під варту з правом застави 5 млн грн.

Таке рішення оголосив суддя Печерського суду Роман Новак. "Застосувати запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а також у вигляді можливості застави - 5 мільйонів 115,6 тисяч гривень (4 тис. 200 мінімальних заробітних плат)", - оголосив суддя резолютивну частину рішення.

О.Лукаш заявила, що за неї внесуть заставу її друзі, а рішення суду у її справі буде виправдувальним у будь-якому разі. Вона вважає рішення суду необґрунтованим.

Згідно з рішенням, О.Лукаш має внести заставу протягом п’яти днів.

Як повідомлялося, в четвер, 5 листопада, Служба безпеки України затримала екс-главу Міністерства юстиції часів президентства Віктора Януковича О.Лукаш. На брифінгу прокурор Генеральної прокуратури України Владислав Куценко заявив, що протягом 72 годин їй буде оголошено про підозру.

За його словами, вже зібрано інформацію, яка може підтверджувати вчинення О.Лукаш злочинів за ч. 5 ст. 191 (розкрадання коштів в особливо великих розмірах) і ст. 366 (службове підроблення) Кримінального кодексу.

В.Куценко розповів, що суть можливих обвинувачень може зводитися до того, що в період літа-осені 2013 року О.Лукаш, зловживаючи своїми службовими обов'язками міністра юстиції, за попередньою змовою з іншими працівниками Мін’юсту "фактично штучно провела тендерні процедури з метою реалізації загальнодержавної програми адаптації законодавства України до законодавства Європейського Союзу і в процесі реалізації цієї програми заволоділи грошовими коштами на загальну суму більш ніж 2,5 млн грн".

Прокурор Генпрокуратури наголосив, що це лише один з епізодів, який досліджуватиметься. Також може йтися про епізоди, пов'язані з дією режиму екс-президента Віктора Януковича.

Пізніше того самого дня О.Лукаш заявила, що ніякого затримання не було, вона постійно перебувала на території України, пов'язує цю інформацію "з провалами в діяльності правоохоронних органів".

Увечері 5 листопада Генеральна прокуратура України оголосила про підозру О.Лукаш.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА