20:01 06.11.2015

Пріоритетом дорожньої карти для держбанків є корпоративне управління - Мінфін

1 хв читати

Ключовим елементом у розробленні дорожньої карти для державних банків є корпоративне управління, повідомив заступник міністра фінансів Артем Шевальов під час четвертої інвестиційної конференції країн Центральної та Східної Європи, організованої CFA Institute, у Києві в п'ятницю.

"На першому місці в розробленні дорожньої карти стоїть корпоративне управління в державних банках. Вони мають вийти на рівень повної політичної незалежності. Також йдеться про перехід на контрольоване втручання держави в операційну діяльність", - сказав він.

За словами А.Шевальова, уряд не є "найкращим менеджером", приватний сектор більш ефективний. Він наголосив, що управління та акціонер мають бути розділені в держбанках.

"Ми ще не пройшли кризи, проте вже розуміємо, що наступні 12-18 місяців припадуть на післякризовий період, тому важливо, щоб державні банки стали комфортним посередником для всієї банківської системи", - зазначив А.Шевальов.

У кулуарах конференції він також повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що Мінфін має намір представити дорожню карту Кабінету Міністрів щонайбільше протягом одного-двох тижнів.

"Ми проводимо фінальні консультації та зустрічі з усіма держбанками, МФО. Остаточний текст у нас буде до середини наступного тижня. У нас є доручення прем'єр-міністра винести на Кабмін на наступну середу. Максимум, це питання одного-двох тижнів", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Українські прикордонники після бою з диверсантами РФ на Сумщині змусили їх відступити

Зеленський у Києві зустрівся з канцлером казначейства Великої Британії Гантом

Російська армія вночі обстріляла Дніпровський район Херсона, ніхто не постраждав - ОВА

Суд заарештував намісника Святогірської лаври на 60 діб

У прикордонних районах Чернігівської, Сумської та Харківської областей за добу зафіксовано 14 обстрілів із боку РФ

На Харківщині в результаті ворожих обстрілів пошкоджено ліцей, селищну раду, житлові будинки, інформації про постраждалих немає

Росіяни вночі обстріляли дві громади Сумської області, зафіксовано 14 вибухів

Асоціації АПК заявляють про підтримку міністра і просять ВАКС врахувати цей факт у слуханні про його арешт і заставу

Унаслідок обстрілів у Херсонській області троє людей отримали поранення

Зранку на Черкащині ППО знищила "швидкісну повітряну ціль", пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, постраждали шестеро людей

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА