17:16 07.11.2015

Слідчі Національної поліції повністю правочинні, за півдня роботи внесли до ЄРДР вже понад 400 справ - МВС

1 хв читати
Слідчі Національної поліції повністю правочинні, за півдня роботи внесли до ЄРДР вже понад 400 справ - МВС

Слідчі Національної поліції України правомочні у повному обсязі, і за півдня роботи вони внесли до Єдиного реєстру досудових розслідувань вже понад 400 кримінальних проваджень, повідомив директор департаменту комунікації МВС країни Артем Шевченко.

"Лише за світлий час доби сьогоднішнього дня було внесено до Єдиного реєстру досудових розслідувань понад 400 кримінальних проваджень вже слідчими Національної поліції України",- сказав А. Шевченко на брифінгу в Києві в суботу.

За його словами, це свідчить про те, що "система запрацювала, ніякого правового вакууму немає".

Спікер МВС звернув увагу на те, що слідчі Національної поліції є правомочними, "повноцінно призначеними поліцейськими", але вони все одно проходитимуть у подальшому атестацію і відбір.

"Ми не мали права залишити країну взагалі без реагування, тому вони (слідчі - ІФ) були перепризначені, вони не мають тимчасового статусу",- пояснив А. Шевченко.

Він додав, що наразі керівники всіх рівнів є тимчасово виконувачами обов'язків, тоді як слідчі є "абсолютно повноцінними слідчими".

Як повідомлялося, в Україні 7 листопада 2015 року вступає в силу закон "Про Національну поліції" (№580-VIII), що припиняє дію міліції і вводить у дію юридичну особу - Національну поліцію України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА