12:30 09.11.2015

Постраждалим від вибухів боєприпасів жителям Сватового сьогодні почнуть виплачувати компенсації - Тука

2 хв читати
Постраждалим від вибухів боєприпасів жителям Сватового сьогодні почнуть виплачувати компенсації - Тука

Жителям Сватового Луганської області, які постраждали від вибухів боєприпасів на військовій базі 29 жовтня, сьогодні почнуть виплачувати компенсації, повідомив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

"Сьогодні має початися виплата населенню компенсацій з тих 4 мільйонів, які виділила область. Перший транш у 10 мільйонів уже "розписаний" районною радою", - написав Г. Тука на своїй сторінці у Фейсбук у понеділок.

Він також зазначив, що "система розподілу коштів, якої він вимагає неодмінно дотримуватися, подобається далеко не всім". "Відчувається певний опір робітників середньої ланки, адміністративних співробітників, виконавців. Хтось "стукає" в Київ, хтось ниє тут, на місці. Система дуже проста: кожен об'єкт досліджується експертами з різних міст України; складається звіт про ушкодження, кошторис і проект; усе це вирушає в Київ у Мінрегіон для перевірки. Тільки після цього підрядник розпочинає виконання робіт. Єдиним розпорядником коштів є обласне управління капітального будівництва, яким займається створена служба внутрішнього аудиту. На перший погляд, це виглядає дуже довгим і неефективним шляхом. Але співпраця з Києвом відбувається настільки злагоджено, що максимальна затримка триває не більше 12 годин. Двічі на добу (о 8:00 і о 17:00) відбувається обмін даними. Впевнений - такий алгоритм мінімізує розкрадання коштів бюджету", - написав Г. Тука.

Як повідомлялося, до районного бюджету Сватового з бюджету Луганської області перераховано додаткові 4 млн грн для надання матеріальної допомоги постраждалим унаслідок вибуху боєприпасів на військовому складі.

Крім того, як повідомив віце-прем'єр України Геннадій Зубко, з резервного фонду планується виділити близько 40 млн грн на відновлення інфраструктури Сватового.

Пожежа на складах з озброєнням неподалік Сватового розпочалася близько 19.30 29 жовтня на площі орієнтовно 300×300м. На складах зберігалося майже 3,5 тис. тонн боєприпасів.

Пожежа була ліквідована через добу. Проте потім періодично виникали осередки займання та вибухи.

У результаті надзвичайної події загинуло чотири людини: троє військовослужбовців і місцева мешканка. Також кількох осіб поранено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА