13:10 09.11.2015

Уряд затвердив порядок організації роботи залізниці під час військових перевезень

2 хв читати
Уряд затвердив порядок організації роботи залізниці під час військових перевезень

Кабінет Міністрів України визначив механізм здійснення військових залізничних перевезень, їх планування, організації та забезпечення проведення розрахунків за такі перевезення, утримання і обслуговування залізничних під'їзних колій військових частин, установ і організацій Збройних Сил у мирний час і особливий період.

Це закріплено постановою уряду №891 від 4 листопада 2015 року, текст якої оприлюднено на його сайті.

Згідно з ним, планування й організація військових залізничних перевезень, а також вирішення питань підготовки залізничного транспорту до їх виконання в Міноборони здійснюються органом військових сполучень. Для забезпечення взаємодії Міноборони з підприємствами, установами і організаціями залізничного транспорту загального користування орган військових сполучень має на залізничному транспорті свої представництва: управління військових сполучень на залізницях - у пунктах розміщення управлінь на залізницях; комендатури військових сполучень залізничних ділянок і станцій - в пунктах розміщення дирекцій залізничних перевезень (на залізничних станціях).

Крім того, представництва органу військових сполучень вирішують питання організації, забезпечення і здійснення військових залізничних перевезень, а також підготовки залізничного транспорту до роботи в особливий період спільно з командирами військових частин і відповідними підприємствами залізничного транспорту відповідно до компетенції.

Орган військових сполучень і його представництва розміщуються на території підприємств залізничного транспорту, які надають службові приміщення для їх розміщення на договірних засадах згідно із законодавством.

Для забезпечення здійснення військових залізничних перевезень підприємства залізничного транспорту повинні містити в місцях загального користування залізничних станцій платформи, майданчики, а також необхідні запаси збірно-розбірних металевих апарелей.

Міноборони визначає загальні обсяги військових залізничних перевезень в особливий період з урахуванням потреби Збройних сил та інших військових формувань.

Планування військових залізничних перевезень, зокрема для забезпечення заходів із стратегічного розгортання Збройних Сил і інших військових формувань, правоохоронних органів, здійснюється в порядку, встановленому спільним наказом Міноборони і Мінінфраструктури.

Військові залізничні перевезення в особливий період здійснюються в першочерговому порядку. Черговість і терміновість здійснення таких перевезень встановлюються Генеральним штабом Збройних Сил.

На військові залізничні перевезення не поширюються обмеження вантаження вантажів для окремих районів держави. Військові потяги мають перевагу в русі щодо інших вантажних потягів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Росіяни продовжують обстрілювати Херсонську громаду, одна людина загинула, троє поранені

Служба зовнішньої розвідки має бути більш активною

Міноборони України ініціювало законодавче визначення поняття "кібервійна"

У Запоріжжі ще 24 освітні заклади перейдуть на змішану форму з 1 квітня

Сирський обговорив із головою Об'єднаного комітету начштабів США Брауном потреби ЗСУ та стратегічні питання

Українська авіація за добу завдала ударів по 14 місцях скупчення окупантів та їхньої техніки

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 77 авіаударів по Україні, обстріляли близько 100 міст і сіл

Житель Вовчанська загинув унаслідок пожежі, спричиненої ворожим обстрілом

Генштаб: ЗС України відбили за добу на новопавлівському напрямку 13 атак окупантів, на бахмутському - 11

Посли G7 стежать за відбором нового керівництва ВККС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА