17:02 09.11.2015

У Києві мають намір демонтувати майже 80 меморіальних дощок у рамках декомунізації, частину з них планують відправити в музей

1 хв читати
У Києві мають намір демонтувати майже 80 меморіальних дощок у рамках декомунізації, частину з них планують відправити в музей

Експертна рада з розгляду та визначення художньої цінності об'єктів із символікою комуністичного та націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів, утворена при Київській міськдержадміністрації, визначила перелік меморіальних дощок, які варто демонтувати у виконання закону про декомунізацію.

Як повідомляє в понеділок прес-служба Київської міської державної адміністрації, відповідно до положень закону України "Про засудження комуністичного і націонал-соціалістичного (нацистського) тоталітарних режимів в Україні та заборону пропаганди їхньої символіки", званого в народі законом про декомунізацію, експертна рада визначила 79 дощок, які має бути демонтовано.

"При цьому майже чверть меморіальних дощок, на думку експертної ради, варто направити до музею, як такі, що мають певну історичну чи художню цінність. Подальшу долю інших меморіальних дощок мають визначити балансоутримувачі будівель", - йдеться в повідомленні.

Водночас у КМДА наголосили, що демонтаж меморіальних дощок жодним чином не вплине на зміну статусу будівель, на яких вони розташовані.

"Після остаточного затвердження переліку та експертного звіту напрацьовані радою рекомендації щодо демонтажу меморіальних дощок буде передано на розгляд Міністерству культури", - йдеться в повідомленні.

Експертна рада також склала перелік меморіальних дощок, які були демонтовані попередньо.

Експертна рада склала перелік меморіальних дощок, що не підпадають під низку законів про декомунізацію та мають бути залишені в столиці. "До цього переліку віднесено вісім меморіальних дощок", - повідомили в КМДА.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

НАТО виступило із заявою, засудивши гібридну діяльність РФ і запевнивши, що це не завадить і далі підтримувати Україну

Саміт миру стане першим реальним шансом розпочати відновлення справедливого миру

Ворожий комплекс спостереження "Муром-М" вразили ударні БПЛА в селищі Бєлгородської області

Окупанти за добу завдали два ракетних і 58 авіаударів по Україні, обстріляли понад 120 населених пунктів

Українська авіація завдала за добу ударів по 9 місцях скупчення окупантів

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА