09:57 10.11.2015

Україна і ОАЕ підтвердили під час Dubai-2015 плани із розширення співпраці в авіабудуванні

2 хв читати
Україна і ОАЕ підтвердили під час Dubai-2015 плани із розширення співпраці в авіабудуванні

Україна і ОАЕ планують розвивати співпрацю в авіапромі, у рамках участі в роботі 14-ї міжнародної виставки Dubai-2015, що відкрилася в неділю в ОАЕ, сторони домовилися продовжити обговорення потенціалу партнерства вже найближчим часом у Києві на рівні урядів країн, повідомив заступник голови Міністерства економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ) України Руслан Корж.

"Після обіду була зустріч з високопоставленим членом уряду ОАЕ на тему спільних проектів. Підсумки: потенційні проекти направляємо протягом місяця, потім приймаємо делегацію в Україні і виходимо на конкретний результат", - написав він у понеділок на своїй сторінці в Facebook.

"Цитата від нашого візаві: "у вас феноменальні інженери, вони можуть створити в буквальному розумінні все, що завгодно. Але ви не вмієте організувати те, що могло б принести результат", - пише заступник міністра, додавши: "Вам було б соромно від цих слів? Мені - так. Тому виправлятимемо".

Як повідомив Р. Корж, у рамках участі в роботі авіавиставки разом з еміратськими партнерами він також відвідав сервісний центр ПАТ "Мотор-Січ" у Шарджі, і "ще одну міжнародну компанію, яка працевлаштувала понад 200 українських інженерів, техніків і льотчиків".

"Емірати створили сприятливий бізнес-клімат. Можна багато чому повчитися", - резюмував він.

Dubai Air Show, що проводиться щодва роки, з 1989 року, за підтримки уряду та Збройних сил ОАЕ, триває 8-12 листопада в ОАЕ, є найбільш масштабним у Близькосхідному регіоні та найбільш динамічним у розвитку міжнародним авіакосмічним салоном у світі. Серед профілів виставки: цивільна й військова авіація, електронні системи контролю і управління рухом, космічні технології і супутниковий зв'язок, оборонні системи. У роботі виставки беруть участь понад 1100 учасників з 60 країн світу.

Україна в особі провідного розробника і виробника авіатехніки ДП "Антонов" (Київ) показує на Dubai Air Show-2015 натурний зразок нового транспортного Ан-178 вантажопідйомністю до 18 тонн. Потенційним замовникам і партнерам українського авіапрому також представлені проекти створюваного в Україні за замовленням Саудівської Аравії легкого багатоцільового Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонн і сімейство регіональних реактивних літаків нового покоління Ан-148/158 різних модифікацій. Серед них: пасажирська версія на 65-99 пасажирів, VIP - версія підвищеного комфорту Ан-148-100ЕА дальністю польоту 7 тис. км, Ан-148-100 з медичними модулями для надання медичної допомоги потерпілим. Також замовникам-відвідувачам представлено перспективний авіаційний комплекс морського патрулювання Ан-148-300МП.

За рішенням уряду України з квітня 2015 року ДП Антонов" входить до держконцерну "Укроборонпром".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА