09:47 11.11.2015

Замах на Шокіна розслідує СБУ, слідчі активно збирають інформацію для розкриття злочину - Матіос

2 хв читати
Замах на Шокіна розслідує СБУ, слідчі активно збирають інформацію для розкриття злочину - Матіос

Заступник генерального прокурора України - головний військовий прокурор Анатолій Матіос, який першим озвучив обставини замаху на генпрокурора Віктора Шокіна, не повідомляє інших можливих версій цього інциденту і розраховує на повноцінне розслідування слідчими Служби безпеки України.

"Безпосередньо розслідування справи проводить слідче управління Служби безпеки України, процесуальне керівництво здійснює інший підрозділ Генеральної прокуратури, не Військова прокуратура, тому говорити про стан слідства, про обставини та отримані на сьогодні дані я не маю права і не володію повним обсягом інформації", - сказав А.Матіос в ефірі "Громадського TV" у вівторок увечері.

Він додав: "Які є ще версії (окрім озвученої на початку версії про снайпера - ІФ), я вам точно не скажу".

Коментуючи критику в соцмережах його слів про подробиці замаху, озвучені наступного дня після інциденту, А.Матіос зазначив: "Говорити, критикувати набагато легше, але, повірте мені: єдине, що я сказав помилково, це те, що були закриті ролети і штори на вікнах. Встановлено, що вони були відкриті. А решту я не коментуватиму, тому що я не маю права", - наголосив головний військовий прокурор.

А.Матіос запевнив, що переконаний у тому, що спроба замаху на генпрокурора дійсно мала місце.

"Вважаю, що колеги (а я добре знаю колег із СБУ), які розслідують це кримінальне провадження, досить динамічно й активно підходять до встановлення суттєвих речей для розкриття цього злочину", - підсумував він.

Як повідомлялося, близько 10ї- години вечора 2 листопада був обстріляний робочий кабінет генерального прокурора Віктора Шокіна. За словами спікера СБ України О.Гітлянської, у цей момент у кабінеті відбувалася нарада керівника відомства з його підлеглими. "Унаслідок обстрілу постраждалих немає. Не постраждав ні генпрокурор, ні будь-хто інший", - сказала агентству "Інтерфакс-Україна" О.Гітлянська.

Наступного дня А.Матіос повідомив, що по вікну було випущено три кулі. "Достовірно слідство переконане про те, що стрілець і його замовник знали про розміщення речей і предметів, зокрема про місце знаходження генпрокурора, тому що постріл був здійснений фактично упритул, із розрахунком на влучення в область тулуба або голови. Пострілів було кілька, і лише наявність броньованого щита із скла дала можливість уникнути фактично смертельної дії цих пострілів", - зазначив А.Матіос і додав, що зловмисник використовував тепловізор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Міносвіти розробило рекомендації для вишів і профтехів щодо підготовки до нового 2024/2025 навчального року

Уночі ППО знищила один БпЛА Shahed у Миколаївській області - ОВА

Пакистан організував чотири спецрейси для вивезення своїх громадян після заворушень у Киргизстані

Кількість постраждалих у Харкові внаслідок ударів уночі та вранці зросла до семи

Глава МЗС Німеччини Бербок приїхала до Києва - ЗМІ

У Херсонській області за добу через обстріли одна людина загинула, ще троє дістали поранення

Силами ППО вночі знищено 28 із 29 ударних БПЛА, які атакували Україну

У Харкові уламки ворожих "шахедів" зафіксовано в чотирьох локаціях, є постраждалі

За минулу добу одна людина загинула під час обстрілів у Василівському районі Запорізької області

У Києві 21 травня весь день із 00:00 до 24:00 будуть застосовуватися графіки відключень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА