14:09 11.11.2015

Суд заарештував виведені з "Укрзалізниці" у 2013-2014 рр. кошти, розміщені в банку ВБР

2 хв читати
Суд заарештував виведені з "Укрзалізниці" у 2013-2014 рр. кошти, розміщені в банку ВБР

Печерський районний суд 30 жовтня наклав арешт на грошові кошти на депозитних рахунках ТОВ "Мелон 8", розміщених за договорами в ПАТ "Всеукраїнський банк розвитку" (ВБР), що входить до ГК "МАКО", яка належить старшому сину екс-президента Віктора Януковича - Олександру.

Згідно з рішенням суду, слідчий Міністерства внутрішніх справ у своєму клопотанні зазначав, що в період із 5 лютого по 14 квітня 2014 року заступник начальника Південно-Західної залізниці зловживав своїм службовим становищем, що виразилося в незаконному укладенні зі ВБР договору про надання овердрафту.

Крім того, слідчий зазначає, що в період із 1 січня 2013 року по 30 червня 2014 року службові особи усіх шести залізниць України за попередньою змовою із службовими особами ВБР, у порушення процедури залучення кредитів із метою створення передумов втрати державних активів, на користь цього банку, на підставі незаконно укладених кредитних договорів незаконно залучили понад 2,5 млрд грн, за використання яких протиправно сплатили на користь цього банку державні кошти.

"Таким чином, слідчий зазначає, що кошти, розміщені на рахунках ТОВ "Мелон 8", є предметом кримінального правопорушення, пов'язаного з їхнім незаконним обігом, набуті в результаті здійснення кримінального правопорушення, а у разі ненакладення арешту є ймовірність зникнення грошових коштів із рахунків цього товариства", - йдеться в повідомленні.

ВБР зареєстровано у 2009 році, входить до ГК "МАКО ". За розміром активів на 1 жовтня 2014 року ВБР посідав 31-ше місце (5,626 млрд грн) серед 166 українських банків.

Власником 100% акцій ГК "МАКО" є О.Янукович. Міністерство внутрішніх справ України 18 квітня 2014 року повідомило, що О.Януковича, який зник з поля зору правоохоронців 23 лютого 2014 року в Києві, оголошено в розшук СБУ на підставі постанови суду про затримання з метою приведення.

У зв'язку із застосуванням Радою ЄС санкцій до О.Януковича, зокрема замороженням активів, у вересні 2014 року НБУ прийняв рішення про віднесення ВБР до категорії проблемних.

О.Янукович подав позов до Європейського суду з прав людини проти держави Україна у зв'язку з визнанням ВБР неплатоспроможним.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Сили оборони ліквідували 23 із 24 ворожих ударних дронів

Зеленський у Великодньому зверненні: Ми віримо, що у Бога на плечі - шеврон з українським прапором

Унаслідок ворожої атаки дронів на Харків постраждали п'ятеро дорослих і восьмирічна дитина

У результаті російських обстрілів у Херсонській області за добу поранено одного жителя, пошкоджено дві багатоповерхівки, навчальний заклад

Російські війська за добу понад 340 разів ударили по Запорізькій області, є руйнування

Сили Оборони за добу ліквідували 860 окупантів, два засоби ППО та один літак противника

РФ вночі атакувала "шахедами" Дніпропетровську область, пошкоджено багатоповерхівку, виникли пожежі

Ворожі БПЛА вночі було збито в Харківській, Херсонській та Дніпропетровській областях

Сили оборони за добу завдали авіаударів по семи районах розташування противника, засобами ППО знищено одну ракету Х-59/69

На фронті за добу відбулося 95 бойових зіткнень

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА