18:23 11.11.2015

Генпрокуратура попросить суд знову заарештувати колишнього заступника прокурора Київської області Корнійця

2 хв читати
Генпрокуратура попросить суд знову заарештувати колишнього заступника прокурора Київської області Корнійця

Генеральна прокуратура України проситиме суд узяти під варту колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця, заявляє заступник генерального прокурора Віталій Касько.

"Завтра ми ставимо питання про взяття цього підозрюваного (Корнійця) під варту з урахуванням того, що в другому кримінальному провадженні він не вніс заставу, тобто не виконав зобов'язання, встановлене судом, тому звертатимемося і вимагатимемо взяти його під варту", - сказав В. Касько в середу в ефірі 5 каналу.

Він також повідомив, що 11 листопада в Печерському суді Києва розглядається клопотання Генпрокуратури щодо повернення в дохід держави застави в сумі 3,2 млн грн, які внесли О.Корнієць. "Ми наводимо суду докази, що він порушив свої процесуальні зобов'язання, і застава має бути спрямована в дохід держави", - пояснив заступник генпрокурора.

Що стосується заступника керівника ГСУ Генпрокуратури Володимира Шапакіна, то, за словами В.Каська, цей підозрюваний на лікуванні і найближчим часом йому повідомлять про остаточну підозру. "Ми плануємо цього місяця завершити розслідування і спрямувати до суду", - сказав В. Касько, додавши: "В обох підозрюваних стан здоров'я погіршився".

На початку липня В. Шапакін та О.Корнієць були затримані за підозрою у вимаганні хабара в особливо великих розмірах.

Печерський райсуд Києва виніс ухвалу про арешт В. Шапакіна і О.Корнійця на два місяці з можливістю внесення застави у розмірі 3,2 млн грн. В. Шапакін вніс необхідну суму застави і був відпущений із СІЗО. Згодом Апеляційний суд Києва збільшив заставу В. Шапакіну до 6,4 млн грн. Він її вніс і вийшов із СІЗО.

31 липня О.Корнієць вийшов із СІЗО після внесення застави в сумі 3,2 млн грн.

22 жовтня Печерський районний суд Києва обрав для А.Корнійця запобіжний захід у вигляді застави в сумі 3 млн 45 тис. грн (2500 мінімальних зарплат).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти обстріляли за добу 4 міста і 26 прикордонних сіл у Сумській і Чернігівській областях, 2 людини загинули, 4 постраждали - ОК "Північ"

Окупанти атакували вночі 4 ТЕС в Україні, є постраждалі - ДТЕК

Окупанти обстріляли за добу 14 населених пунктів у Херсонській області, 1 житель загинув, 8 поранено - обладміністрація

В Україні атаковано об'єкти газової інфраструктури, споживачі та клієнти не постраждають - "Нафтогаз"

Знищено російську РЛС "Подльот" - ГУР

Війська РФ атакували у Львівській області об'єкти критичної інфраструктури, жертв немає - Козицький

Силами ППО вночі знищено 21 із 34 ракет, які атакували Україну - Повітряні сили ЗСУ

За добу на Харківщині один загиблий і вісім постраждалих унаслідок ворожих обстрілів

У Дніпропетровській області в результаті ракетних ударів та артобстрілів пошкоджено енергооб'єкти та понад десять магазинів, поранено двох жителів

Українська авіація за добу атакувала 14 районів скупчення сил противника

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА