11:15 12.11.2015

Невеликі та середні банки мають до середини 2016 р. збільшити капітал до 120 млн грн - НБУ

1 хв читати
Невеликі та середні банки мають до середини 2016 р. збільшити капітал до 120 млн грн - НБУ

Національний банк України (НБУ) зобов'язав невеликі та середні банки країни до середини 2016 року збільшити капітал до 120 млн грн, розкрити кінцевих власників і знизити частку інсайдерських кредитів, повідомив НБУ на сайті з посиланням на підсумки зустрічі керівництва НБУ з керівниками банків третьої та четвертої груп щодо обсягу активів, що відбулася 11 листопада.

"Перед дрібними банками ми ставимо низку вимог: до середини 2016 р. збільшити капітал до 120 млн грн (цей капітал має бути реальним), розкрити кінцевих власників банків, знизити частку інсайдерських кредитів і, головне, не займатися протизаконною діяльністю. У НБУ нульова толерантність щодо схемних дій банків. Зараз Національний банк має можливість виводити такі банки з ринку за один день, навіть без етапу зарахування до категорії проблемних", - цитує прес-служба регулятора главу НБУ Валерію Гонтареву.

При цьому вона додала, що НБУ не має жодного "чорного списку" банків або певних орієнтирів щодо кількості банків, які мають залишитися на ринку.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА