16:10 12.11.2015

За порядком на другому турі виборів мерів стежитимуть 31,6 тис правоохоронців і 5,8 тис активістів

2 хв читати
За порядком на другому турі виборів мерів стежитимуть 31,6 тис правоохоронців і 5,8 тис активістів

Порядок у день проведення другого туру виборів у низці міст України забезпечуватимуть 31,6 тис правоохоронців і 5,8 тис громадських активістів, повідомив радник міністра внутрішніх справ України Іван Стойко.

"Загалом забезпечувати правопорядок у день виборів будуть 31 тис 600 правоохоронців, а також 5 тис 800 громадських діячів", - сказав В. Стійко на брифінгу в четвер у Києві.

Він також зазначив, що найбільш напружена обстановка очікується в тих містах, де кандидати, які вийшли у другий тур, у першому турі набрали приблизно однакову кількість голосів: Дніпропетровську, Луцьку, Житомирі, Івано-Франківську, Білій Церкві, Кіровограді, Хмельницькому. Особливу увагу буде також приділено Запоріжжю, Бердянську, Мелітополю і Миколаєву.

Радник глави МВС Зорян Шкіряк вважає, що другий тур виборів буде більш напруженим. Він не виключає, що в дестабілізації обстановки можуть бути задіяні і російські спецслужби, ймовірність чого виходить із загострення останнім часом ситуації на Донбасі, збільшення обстрілів і активізації бойовиків. "Ми не виключаємо, що зокрема й російські спецслужби будуть задіяні у можливому процесі дестабілізації ситуації", - зазначив він.

За словами радника глави МВС, правоохоронці будуть "жорстко і безальтернативно" реагувати на будь-які правопорушення і спроби провокацій.

З. Шкіряк назвав низку проблемних міст і звернувся до окремих учасників виборчої кампанії із закликом пам'ятати про відповідальність за порушення закону.

Зокрема, розповідаючи про вибори мера Дніпропетровська, З. Шкіряк сказав: "Я вкотре звертаюся до всіх учасників процесу, але передусім до пана Вілкула, голови міської виборчої комісії пам'ятати про особисту персональну відповідальність за ті процеси, що відбуватимуться".

Аналогічний посил радник міністра зробив і щодо Запоріжжя: "Сподіваюся, що Рінат Леонідович (Ахметов – ІФ) зробить висновки та надасть чіткі вказівки, щоб все відбувалося в рамках закону".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА