18:41 12.11.2015

Кличко вимагає притягнути до відповідальності осіб, що дозволили відкриття кафе в згорілому Будинку профспілок

2 хв читати
Кличко вимагає притягнути до відповідальності осіб, що дозволили відкриття кафе в згорілому Будинку профспілок

Столична влада звернулася до профспілок і правоохоронних органів, щоб з'ясувати, хто дозволив розмістити кафе у Будинку профспілок у центрі міста, написав мер Києва Віталій Кличко у своїй сторінці в мережі Facebook

"Щодо кафе, яке з'явилося в частині Будинку профспілок з боку Хрещатика. Оскільки приміщення не належить до комунальної власності столиці, а належить профспілкам, відповідно ніяких дозволів місто не давало. Водночас, зважаючи на символічність цієї будівлі, міська адміністрація звернулася до Державної архітектурно-будівельної інспекції України щодо правомірності проведення будівельних робіт та розміщення кафе у Будинку профспілок", - зазначив мер столиці.

В.Кличко додав, що місто скерувало звернення до профспілок та правоохоронних органів, щоб з'ясувати, хто і чим керувався, коли дозволив розмістити заклад ресторанного типу у Будинку профспілок.

"І, я вважаю, ці люди мають бути притягнуті до відповідальності. Бо ліпити надбудови і розпродувати по шматках символічне приміщення, прикриваючись, що там іде ремонт і реконструкція, неприпустимо", - зазначив мер Києва.

Як повідомлялося, пожежа у Будинку профспілок розпочалася перед початком штурму Майдану 19 лютого 2014 року. У будівлі розміщувався польовий госпіталь, в якому надавали допомогу пораненим активістам. Оскільки через сутички протестувальників із силовиками пожежники тривалий час не могли розпочати гасіння пожежі, будівля згоріла повністю. Достовірно відомо про загибель двох протестувальників унаслідок пожежі, однак мітингувальники заявляли про зникнення безвісти десятків протестувальників, які під час пожежі перебували у будівлі.

За даними українських ЗМІ, в згорілій будівлі Будинку профспілок відкрилося кафе російської мережі L'Kafa cafe. Навесні поточного року мережі L'Kafa Cafe заборонили пускати до закладу українських військовослужбовців у формі. Директор L'Kafa Cafe Вікторія Ковальська залишила на сторінці цієї мережі в Facebook повідомлення, в якому вибачалася перед бійцем 93-ї окремої механізованої бригади Андрієм, якого напередодні не впустили до кафе цієї мережі з огляду на військову форму.

L'Kafa Cafe входить до L'KAFA Group, разом із ресторанами американської кухні Just Relax, італійської кухні Silvio D'Italia та іншими.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

Окупанти обстріляли ферму на Харківщині, постраждав мирний житель

До складу нового пакета допомоги Україні увійдуть боєприпаси, системи боротьби з безпілотниками та допоміжне обладнання

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА