11:33 13.11.2015

Відновлення ППО та ПС ЗСУ є пріоритетом на 2016 рік - Турчинов

2 хв читати
Відновлення ППО та ПС ЗСУ є пріоритетом на 2016 рік - Турчинов

Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олександр Турчинов зазначає, що пріоритетним завданням на 2016 рік буде відновлення потенціалу протиповітряної оборони України та українських повітряних сил.

"Це стосується як модернізації і купівлі нових літаків, так і, безумовно, це стосуватиметься модернізації і купівлі нових протиповітряних ракетних комплексів, які надійно зможуть захистити нашу країну з повітря", - сказав він журналістам у Нових Петрівцях (Київській області) в п'ятницю.

О.Турчинов зазначив, що особливо ретельно аналізують ті події, які відбуваються в Сирії, потенціал повітряних сил Російської Федерації для того, щоб Україна могла дати "надійну відсіч у разі використання їх проти України".

За його словами, нині, коли відбувається формування спецпідрозділу Національної поліції КОРД і бригади спецпризначення Нацгвардії, "надзвичайно важливо, щоб хлопці, які пройдуть спочатку ретельний відбір, а потім складну профпідготовку, були озброєні сучасною та ефективною зброєю".

На думку О.Турчинова, українські виробники здатні забезпечити новостворені підрозділи зброєю, "яка має не поступатися в конкуренції зразкам провідних зброярів світу".

"Нам треба дивитися на зброю не лише як на засіб вирішення бойового завдання, а і як на спосіб підвищення престижу країни та зміцнення її економічного потенціалу. Виробництво зброї - це завжди працюючі підприємства, робочі місця, доходи державного бюджету", - сказав секретар РНБО, додавши, що використання української зброї нашими бійцями буде найкращою рекламою для неї і серйозним важелем для просування її на експорт.

"Саме під таким кутом ми маємо підходити до питання озброєння наших підрозділів. Головна вимога до зброї - вона нічим не повинна поступатися зарубіжним аналогам, а бажано - їх перевершувати", - резюмував О.Турчинов.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА