12:27 13.11.2015

Чеська Škoda підтверджує готовність участі в добудові Х3/Х4 - "Енергоатом"

1 хв читати
Чеська Škoda підтверджує готовність участі в добудові Х3/Х4 - "Енергоатом"

Компанія Škoda (Чехія) підтверджує готовність брати участь в добудові третього і четвертого блоків Хмельницької АЕС (Х3/Х4), повідомив журналістам президент НАЕК "Енергоатом" Юрій Недашковський в Києві в п'ятницю.

"Ми отримали підтвердження про їх готовність підтвердити будь-якими своїми статутними рішеннями те, що вони братимуть участь у добудові цих енергоблоків шляхом виробництва двох комплектів реакторних установок", - сказав він.

Президент "Енергоатома" додав, що переговори про комерційні умови співпраці зі Škoda почалися після денонсації Верховною Радою угоди про добудову Х3/Х4 спільно з РФ.

За інформацією Ю.Недашковського, "Енергоатом" уже підготував і погодив з усіма зацікавленими відомствами техніко-концептуальне рішення добудови Х3/Х4 із застосуванням реакторних установок Škoda.

Окрім того, він повідомив, що Україна також проведе переговори про можливу участь Китаю в добудові Х3/Х4 на початку наступного року. Водночас Ю.Недашковський не покладає високих надій на співпрацю з Китаєм в цьому питанні.

"Зараз важко сказати, але з точки зору досвіду, швидше за все, там будуть тяжкі умови із застосуванням робочої сили (китайської - SФ) і локалізації виробництва обладнання (у Китаї - ІФ). Не думаю, що це буде прийнятним для України", - резюмував він.

За словами глави "Енергоатома", добудова третього і четвертого енергоблоків Хмельницької АЕС обійдеться Україні в суму близько EUR4 млрд.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА