13:25 13.11.2015

"Антонов" підписав меморандуми з Taqnia Aeronautics щодо просування продукції на саудівський ринок

2 хв читати
"Антонов" підписав меморандуми з Taqnia Aeronautics щодо просування продукції на саудівський ринок

Держпідприємство (ДП) "Антонов" і компанія Taqnia Aeronautics 12 листопада у рамках Dubai Air Show підписали два меморандуми про взаєморозуміння щодо взаємодії в просуванні на ринок Королівства Саудівська Аравія (КСА) чотирьох санітарних літаків Ан-148-100, чотирьох розвідувально-рятувальних варіантів Ан-132 і двох постановників радіоперешкод на базі цього літака.

"Співпраця з КСА дуже важлива для нас. Досвід, який ми здобуваємо разом в оснащенні літака Ан-132 західними двигунами та авіонікою, має застосовуватися і на інших сучасних літаках "Антонов", зокрема лінійки Ан-148, Ан-158 та Ан-178", - наведено в релізі "Антонова" коментар його керівника Михайла Гвоздьова.

Президент Taqnia Aeronautics Алі Мохамед Аль-Гамді (Ali Mohammed Al-Ghamdi) зазначив, що вбачає у КСА потребу в літаках типу Ан-132, Ан-148-100 та Ан-178. "Просування нових варіантів Ан-132 допоможе нам вивчити вимоги потенційних замовників до розвідувально-рятувальних літаків і постановників радіоперешкод", - пояснив він.

За його словами, Taqnia Aeronautics розпочинає з "Антонов" роботу з композиційних і металевих матеріалів, розвиваючи таким чином технічну співпрацю.

У повідомленні зазначено, що меморандуми було підписано у присутності представника королівської сім'ї, президента KACST (King Abdulaziz City for Science and Technology). Під час виставки експозицію "Антонова" також відвідали інші офіційні особи КCА, зокрема командувач ВПС та офіційна делегація Міністерства оборони, командувач ВПС Національної гвардії та представники рятувальних служб.

Він приділив значну увагу перспективній програмі розробки і побудови нового легкого транспортного літака Ан- 132, яка реалізується спільно ДП "Антонов", KACST та компанією Taqnia Aeronautics за участю лідерів світової авіаіндустрії.

Як повідомлялося, у квітні цього року ДП "Антонов" уклав угоду із саудівською КACST про співпрацю у спільній розробці та організації виробництва модернізованої версії Ан-32 - Ан-132 вантажопідйомністю 9,2 тонни. Відповідно до угоди, українська сторона забезпечує передачу технологій виробництва Ан-32 Королівству СА та підготовку фахівців.

Потім у червні під час 51-го міжнародного авіакосмічного салону Le Bourget-2015 (Париж) ДП "Антонов", саудівська Taqnia, Українській науково-дослідний інститут авіаційної технології, "Алтіс Холдинг" (Україна) і Broetje-Automation (Німеччина) підписали протокол про наміри щодо проектування та спорудження авіаційного заводу в Саудівській Аравії.

Taqnia Aeronautics - дочірня організація саудівської компанії з питань розвитку та інвестицій Taqnia, яка перебуває у власності держінвестфонду і фінансується радою з питань економічних відносин і розвитку КСА. Taqnia Aeronautics курирує питання передачі та розвитку технологій, а також інвестицій в підтримку та розвиток національної економіки Саудівської Аравії.

ДП "Антонов" - провідний український розробник і виробник авіатехніки, визнаний світовий лідер у ніші транспортних літаків найширшого призначення. Підприємство співпрацює із 76 країнами світу.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

Кабмін пропонує створити підгрупу з питання конфіскації російських суверенних активів за кордоном - Шмигаль

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

Ворожа пропаганда намагається відвернути увагу світової спільноти від злочинів, скоєних ЗС РФ - Офіс генпрокурора

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА