14:20 13.11.2015

Оцінка поточного становища українців у жовтні зросла, тоді як економічні очікування погіршилися - GfK

2 хв читати
Оцінка поточного становища українців у жовтні зросла, тоді як економічні очікування погіршилися - GfK

Оцінка поточного становища українців у жовтні 2015 року, за результатами досліджень компанії GfK Ukraine, зросла на 5,9 пункта (п. п.) порівняно з вереснем - до 42,6 (за шкалою від 0 до 200), при цьому індекс економічних очікувань знизився на 2,5 п. і становив 51,4.

"Зростання оцінок поточного становища пов'язано з підвищенням соціальних стандартів у вересні. Водночас споживачі залишаються непевними щодо стійкості зростанні своїх доходів та економіки в майбутньому", - йдеться в прес-релізі GfK Ukraine.

Згідно зі звітом, індекс поточного особистого матеріального становища українців у жовтні 2015 року збільшився на 9 п. - до 33,6, а індекс доцільності робити великі покупки становив 51,5 - на 2,7 п. більше, ніж у вересні.

Водночас на 2,8 п. знизилася оцінка українців щодо очікуваних змін особистого матеріального становища - її значення в жовтні 2015 року становило 45,2. При цьому оцінка очікуваного розвитку економіки країни показала зниження на 3,8 п. порівняно з вереснем і сягнула значення 41,6.

"У жовтні дещо покращилися очікування українців щодо можливого безробіття: індекс очікуваної динаміки безробіття знизився на 1,5 п. і становив 147,2. Водночас на 0,9 п. зменшився індекс інфляційних очікувань - у жовтні він становив 186", - зазначає GfK.

За її даними, в жовтні 2015 року очікування українців щодо курсу гривні протягом найближчих трьох місяців трохи покращилися - індекс девальваційних очікувань зменшився на 1,9 п., до значення 143,4.

Компанія зазначає, що споживчі настрої українців загалом у жовтні поточного року дещо покращилися - індекс споживчих настроїв становив 47,9, що на 0,9 п. більше за показник вересня.

GfK Ukraine здійснює вибіркові дослідження домашніх господарств для визначення споживчих настроїв в Україні з 2000 року. Індекс за 2014 рік упав із 80,3 до 52,6 пунктів. Потім до березня 2015 року він обвалився до мінімуму в 41,1 п., навколо якого коливався ще два місяці, і відновив зростання лише в травні, сягнувши в червні максимуму цього року - 48,8 п.

Індекс економічних очікувань демонстрував зростання вже від лютого, і до червня зріс більш ніж на 10 пунктів - до 52,35, проте липень перервав цю позитивну тенденцію - індекс впав до 47,6, після чого відновив своє зростання й у вересні сягнув максимального цього року значення 53,9.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко зустрівся з мером Парижа в Києві

Президент Філіппін пригрозив Китаю контрзаходами у відповідь на дії в Південно-Китайському морі

Зеленський представив Службі зовнішньої розвідки нового керівника - Олега Іващенка

У пункті пропуску "Угринів-Долгобичув" орієнтовно до 2 квітня знято блокаду пропуску вантажівок в обох напрямках

СБУ затримала "крота" ворожої розвідки - посадовця Київської ОВА, який під виглядом капелана мав намір шпигувати за десантниками ЗСУ в Києві

До Києва прибула голова Національної асамблеї Франції

Представники міністерств і профільних асоціацій на переговорах Україна-Польща-ЄС обговорили можливість розблокування українсько-польського кордону

Волонтери ТЧХУ працювали на місці руйнувань у Харкові після російської атаки

Мінсоцполітики розробило проєкт демографічної стратегії України до 2040 року

СБУ затримала агента РФ, який хотів скоригувати ракетний удар по ТЕС і військовому госпіталю в Дніпрі

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА