14:37 13.11.2015

В Україні стартує онлайн-аукціон для забезпечення незрячих дітей сучасною літературою шрифтом Брайля

3 хв читати
В Україні стартує онлайн-аукціон для забезпечення незрячих дітей сучасною літературою шрифтом Брайля

Онлайн-аукціон "Світ на дотик", призначений для збору коштів із метою забезпечення книжками шрифтом Брайля незрячих дітей, стартує на платформі Helper у понеділок, 16 листопада, повідомила віце-президент Міжнародного фонду "Здоров'я майбутнього" Ольга Якимович.

"Сьогодні Міжнародний день сліпих. І ми офіційно говоримо про те, що ми відкриваємо програму онлайн-аукціон, яка базується на платформі Helper. І ми запрошуємо приєднатися і допомогти забезпечити діток книжками шрифтом Брайля. Це книжки, що призначені і для діток, які втрачають зір, слабозрячих, і для тих, хто зовсім не може бачити", - розповіла вона на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" в п'ятницю.

За даними організації, в Україні на сьогодні зареєстровані 100 тис. людей із вадами зору, із них 10 тис. - діти, а спеціалізовані навчальні заклади, бібліотеки забезпечені книжками шрифтом Брайля в середньому на 30%.

"Це надзвичайно мала кількість, якої на сьогодні недостатньо. (...) Ми провели велику роботу з тифлопедагогами, з незрячими людьми, які мають активну соціальну позицію, з різними фахівцями, які працюють у сфері освіти безпосередньо з незрячими. (...) І на сьогодні у нас чотири проекти: "Світ моїх казок", "Україна – моя країна", "Англійська шрифтом Брайля", "Малюнок: від уявного до реального", - наголосила О.Якимович.

Для збору коштів спеціально було створено мобільний застосунок, який діє на iOS та Android пристроях і дає можливість максимально зручно та швидко отримати інформацію про наявні благодійні проекти.

"Наш основний і перший проект, який ми реалізували в Україні, - це програма "Світ на дотик". Один з основних напрямів нашої благодійності полягає в тому, щоб благодійні фонди, які існують в Україні, могли залучити на підтримку відомих осіб, знаменитостей, щоб дати людям можливість не просто пожертвувати гроші, а ще й бути щасливими, маючи шанс отримати подарунок, цінний приз від знаменитості", - поінформував директор проекту Helper Андрій Самольотов.

Серед лотів, залучених до збору коштів, є речі, надані всесвітньо відомим слабозрячим дизайнером одяг Сергієм Єрмаковим, телеведучою і блогером Світланою Вольновою, дизайнером одягу Діаною Дорожкіною, а також телевізійним проектам "День ангела".

"Найкраще, ніж ми можемо поділитися, - це знання. Тому я виставила лот - це мій урок щастя, психологічна програма, яку я розробила для жінок", - представила свій лот телеведуча, блогер, тренер з щастя Світлана Вольнова.

Проект зі збору коштів на платформі Helper стартує з 16 листопада і триватиме до 16 січня 2016 року.

"Ми порахували, що на виготовлення книжок нам потрібна сума близько 700 тис. грн. Це досить недешева справа. У нас буде цільовий напрям у спеціалізовані бібліотеки... у спеціалізовані наукові заклади та безпосередньо в сім'ї, де є діти з проблемами зору", - зазначила О.Якимович.

Організатори планують поширювати книжки в усій Україні.

"Здорова дитина має дуже великий вибір - є велика кількість програм і методик для усіх дітей. На сьогодні, якщо взяти те, що є для незрячих дітей, то ми бачимо, що цей ринок дуже бідний. І ми хочемо його наповнити барвистою, цікавою інформацією, сучасною", - підсумувала організатор.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА