16:31 13.11.2015

На сході Словаччини розбився український гелікоптер, 6 людей загинули - ЗМІ

2 хв читати
На сході Словаччини розбився український гелікоптер, 6 людей загинули - ЗМІ

На сході Словаччини неподалік села Стретавка, яка знаходиться в 10 км від українського кордону, розбився український гелікоптер Мі-2 радянського виробництва.

Як повідомляє словацький портал "DennikN", поліція вже знайшла на місці аварії тіла шести загиблих. "Поліція поки що не може підтвердити їхню стать і національність, тіла в дуже поганому стані", - йдеться в повідомленні.

За даними видання, правоохоронці зафіксували переліт вертольота над кордоном з Україною в середу вночі. "Його не зафіксували радари, але він був помічений з землі. Імовірно, його почули. Коли зв'язалися з українською стороною, та переліт не підтвердила", - пише "DennikN".

Посилаючись на міністра внутрішніх справ Словаччини Роберта Калиняка, який у зв'язку з подією провів терміновий брифінг у п'ятницю, поліція почала пошуки машини лише в п'ятницю, 13 листопада, і знайшла її в Михаловецькому районі. "Спочатку пошук здійснювався на автомобілях, але до сьогоднішнього дня на сході (країни – ІФ) був густий туман. Щойно прояснилося, у повітря піднявся пошуковий вертоліт і з нього одразу ж було виявлено український гелікоптер. Правдоподібною причиною його краху поліція вважає густий туман і те, що вертоліт летів низько", - йдеться в повідомленні.

Наразі перевіряється, чи були на борту контрабандисти та біженці. "Якщо це була спроба нелегально перевезти до Словаччини біженців, це був би перший такий випадок. Для контрабандистів така ризикована операція на вертольоті старого типу могла коштувати тисячі євро", - пише видання.

Водночас, "DennikN" нагадує, що в останні місяці контрабандисти вже намагалися перетнути українсько-словацький кордон повітряним шляхом. Зокрема, в середині вересня біля села Нижній Грушов Врановського району місцевими жителями було виявлено старий український сільськогосподарський літак, який здійснив там екстрену посадку, який, ймовірно, належав контрабандистам сигарет.

За даними "DennikN", аварія сталася ще в середу, 11 листопада. Інші видання підтверджують лише, що в середу одна машина перетнула українсько-словацький кордон на малій висоті, однак українська влада факт перетину не підтвердили.

"Правдоподібною причиною нещастя могли бути несприятливі погодні умови. В останні дні в районі була дуже погана погода, і пілот міг недооцінити повітряну ситуацію", - пише портал aktuality.sk.

За даними видання noviny.sk, яке першим повідомило про шість загиблих з посиланням на свідків з місця трагедії, "згідно з поки що офіційно не підтвердженою інформацією, поблизу села Стретавка могла зазнати аварії машина, яка нелегально перелетіла через словацький кордон і її помітили наші сили безпеки ще в середу".

Як наголошується в повідомленні, це вже третя аварія літального апарату в Словаччині в 2015 році.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА