15:49 16.11.2015

Пацієнти закликають депутатів збільшити фінансування забезпечення інсулінами на 350 млн грн для покриття дефіциту

1 хв читати
Пацієнти закликають депутатів збільшити фінансування забезпечення інсулінами на 350 млн грн для покриття дефіциту

Представники пацієнтських діабетичних організацій закликають депутатів знайти можливість збільшити фінансування забезпечення інсулінами хворих на цукровий діабет на 350 млн грн для покриття дефіциту.

Як повідомила журналістам президент Міжнародної діабетичної асоціації України Людмила Петренко, нині в проекті держбюджету-2016 на забезпечення інсулінами передбачено близько 600 млн грн, тоді як потреба становить близько 950 млн грн.

"Ми намагаємося пояснити депутатам важливість збільшення фінансування. Для цього навіть проводимо різні акції. Наприклад, у парламенті міряємо депутатам рівень цукру в крові, при цьому пояснюючи всю важливість проблеми", - сказала вона.

За словами Л.Петренко, зокрема для збільшення фінансування забезпечення інсулінами пацієнтські організації пропонують використовувати кошти від акцизів на пиво і тютюнові вироби, а також ввести податки на "солодкі напої та солодощі".

"Без збільшення бюджету ніяка система працювати не буде - ні реіимбурсація, ні тим паче - централізовані закупівлі, які однозначно 100% потреби не покриють", - заявила глава Міжнародної діабетичної асоціації.

Як повідомлялося, МОЗ сподівається, що підготовлені ним проекти нормативних актів, необхідні для впровадження з 1 січня 2016 року пілотного проекту з реімбурсації вартості інсуліну, будуть оперативно погоджені центральними органами виконавчої влади і прийняті.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Війська РФ увійшли на військову базу США в Нігері - ЗМІ

У Швеції почалися військові навчання НАТО, під час яких відпрацьовують перекидання американських підрозділів у Скандинавію

У Запоріжжі затримано адвоката за підозрою у збуті наркотичних засобів у місця позбавлення волі

Кулеба обговорив із Сікорським позитивну динаміку в українсько-польських відносинах

У Запорізькій області чиновникам Держспоживслужби, які організували побори місцевих фермерів, загрожує до 10 років в'язниці

В окупованому Бердянську ввечері прогримів вибух і почалася пожежа

Представники української культури важливі в поширенні у світі ідеї підтримки Глобального саміту миру

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 9 осіб

Житель села на Харківщині загинув унаслідок ворожого обстрілу - прокуратура

У результаті обстрілу Мемрика Донецької області загинуло двоє людей, зокрема дитина

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА