10:34 17.11.2015

Порошенко оголосив 2016 рік роком англійської мови в Україні

2 хв читати
Порошенко оголосив 2016 рік роком англійської мови в Україні

Президент України Петро Порошенко підписав указ "Про оголошення 2016 року роком англійської мови в Україні".

Як повідомляє прес-служба глави держави, П. Порошенко прийняв таке рішення, "враховуючи роль англійської мови як мови міжнародного спілкування, з метою сприяння її вивченню для розширення доступу громадян до світових економічних, соціальних, освітніх і культурних можливостей, які відкриває знання і використання англійської мови, забезпечення інтеграції України в європейський політичний, економічний і науково-освітній простір, підтримку програми Go Global, що визначає вивчення англійської мови одним із пріоритетів стратегії розвитку".

Згідно з указом, Кабінету Міністрів України, доручено розробити та затвердити комплекс заходів на 2016 і наступні роки, спрямованих на активізацію вивчення громадянами англійської мови, зокрема передбачивши організацію на базі вищих навчальних закладів курсів із вивчення англійської мови, сприяння розширенню викладання у вишах дисциплін англійською мовою, збільшення мережі гуртків у позашкільних навчальних закладах.

Згідно з указом, має бути проведено оцінювання рівня володіння державними службовцями англійською мовою і організовані мовні курси для вивчення.

Вивчення англійської мови має бути зараховано до програми підвищення кваліфікації державних службовців і посадових осіб місцевого самоврядування.

Також має бути забезпечено проведення професійних конкурсів, олімпіад та інших змагань з англійської мови, розвиток взаємного обміну учнями та студентами між навчальними закладами України і держав, в яких англійська мова є основною мовою спілкування, активізовано участь загальноосвітніх навчальних закладів України в програмі Європейського союзу E-Twinning Plus.

Крім того, згідно з указом, має бути розширено мережу літніх мовних таборів з метою вивчення іноземних мов в Україні.

"Йдеться і про розвиток міжнародного співробітництва щодо залучення до викладання англійської мови іноземних фахівців – носіїв мови, зокрема волонтерів, спрощення порядку в'їзду в Україну та перебування в Україні таких фахівців", - повідомляє прес-служба.

Уряд також має передбачити удосконалення законодавства у сфері освіти та науки, а також впровадження поетапної сертифікації вчителів іноземних мов з метою визначення їхнього рівня володіння мовою і відповідної диференціації оплати праці.

Крім того, планується впровадження освітніх теле - і радіопрограм з вивчення англійської мови для різних категорій населення, поширення практики демонстрації фільмів англійською мовою з субтитруванням державною мовою.

Уряду доручено опрацювати питання залучення міжнародної фінансової і технічної допомоги для реалізації цих заходів.

Обласним адміністраціям доручено забезпечити розробку і реалізацію відповідних регіональних планів заходів, спрямованих на популяризацію вивчення англійської мови.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"ЖК "Воздвиженка" попросило владу втрутитися в ситуацію з АРМА щодо заміни управителя заарештованими активами

Мішель: лідери ЄС розуміють важливість поставити Україні більше боєприпасів і засобів ППО

Канада надасть Україні додатковий пакет підтримки у 2024 році - посол

Зеленський не виключає російських атак на українські АЕС і просить у членів Євроради засоби ППО

Законопроєкт, оприлюднений конгресменами, передбачає понад $60 млрд допомоги Україні та регіональним партнерам - посол

Україна може перемогти у війні, але потрібна прогнозована ритмічна підтримка - глава Мінфіну на круглому столі СБ і МВФ

Лідери ЄС заявляють про необхідність терміново поставити Україні засоби ППО - висновки Ради

Україні потрібен ефективний фінансовий щит - Зеленський у Світовому Банку

Єрмак переконаний, що у списку Time мають бути герої, які загинули за Україну і свободу

Зеленський виступив на засіданні Євроради та міністерській конференції Світового Банку

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА