13:33 17.11.2015

Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Мосійчуку перенесли на 20 листопада

2 хв читати
Засідання суду щодо обрання запобіжного заходу Мосійчуку перенесли на 20 листопада

Печерський районний суд Києва переніс на 20 листопада 2015 року розгляд клопотання Генеральної прокуратури України про обрання народного депутата від Радикальної партії Ігорю Мосійчуку.

Як повідомляє кореспондент "Інтерфакс-Україна", засідання суду перенесено на 14.00 20 листопада.

Як повідомлялося, 17 вересня на засіданні парламенту генеральний прокурор України Віктор Шокін попросив Верховну Раду зняти недоторканність з І. Мосійчука. Генпрокурор також надав у парламенті кадри оперативної відеозйомки Генпрокуратури, на якому І. Мосійчук, серед іншого, розповідає своєму співрозмовникові про "розцінки" на депутатські запити.

За словами В. Шокіна, І. Мосійчук підозрюють у скоєнні кримінальних злочинів, передбачених ч. 4 ст. 368 (прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди посадовою особою), ч. 2, 3 ст. 296 (хуліганство), ч. 1,2 ст. 350 (погроза або насильство щодо службової особи чи громадянина, яка виконує громадський обов'язок), ч. 1 ст. 376 (втручання в діяльність судових органів), ч. 1,2 ст. 377 (погроза або насильство щодо судді, народного засідателя чи присяжного) Кримінального кодексу України".

18 вересня Печерський райсуд обрав для І. Мосійчука запобіжний захід у вигляді утримання під вартою терміном на 60 діб. Згодом апеляційний суд Києва залишив у силі це рішення Печерського райсуду.

8 жовтня І. Мосійчук був госпіталізований прямо з будівлі Апеляційного суду Києва, що має розглядати скаргу його захисту на рішення Печерського райсуду Києва про обрання йому запобіжного заходу у вигляді утримання під вартою. На наступний день депутату поставили діагноз: велика відкрита виразка дванадцятипалої кишки, що супроводжується внутрішньою кровотечею. Того ж дня він був переведений з реанімації до спецпалати Київської лікарні швидкої допомоги.

15 листопада о 19.00 закінчився строк утримання І. Мосійчука під вартою, обраний судом 18 вересня.

Тоді ж соратники забрали В. Мосійчука з Київської лікарні швидкої допомоги і відвезли його до Національного інституту хірургії та трансплантології ім.Шалімова Національної академії медичних наук України, де парламентарію планують зробити операцію.

У Національному інституті їм. Шалімова агентству підтвердили, що І. Мосійчука госпіталізовано до цієї установи. "Він дійсно перебуває у нас, він проходить хірургічне лікування", - сказали в прес-службі Інституту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В Одесі внаслідок обстрілів пошкоджено приміщення представництва омбудсмена

Окупанти припинили наступ у районі Авдіївки, відновили наступ на Часів Яр - ISW

Окупанти завдали ударів по Харкову та передмістю, без постраждалих

Нічна ракетна атака по Одесі здійснена ракетами "Іскандер М" - речник ПС ЗСУ

У Києві організують охорону місць богослужіння у Великодню ніч, комендантська година не зміниться - військова адміністрація

Окупанти за добу 7 разів обстріляли міста й села Донеччини, у Новоолександрівці й Калиновому загинули мирні жителі

В Україні встановили рекорд із наймасовішого розпису писанок майстрами з різних регіонів

Із Криму з вересня 2022 року виїхало до 8 тис. кримських татар - Чубаров

СБУ здійснює обшуки в митрополита Запорізького Луки - джерело

У Середземному морі РФ тримає два кораблі, один із них ракетоносій "Калібрів" - ВМС ЗСУ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА