13:40 17.11.2015

Українські "Універ" і "Драгон Капітал" купують частку "Московської біржі" в "Українській біржі"

2 хв читати
Українські "Універ" і "Драгон Капітал" купують частку "Московської біржі" в "Українській біржі"

"Московська біржа" (МБ, РФ) 16 листопада уклала угоду про продаж пакета акцій ПАТ "Українська біржа" спеціально створеному іноземному підприємству, підконтрольному українським інвестиційним компаніям "Драгон Капітал" і "Універ Капітал" (усі - Київ).

"Тепер регулятор має узгодити угоду. Після цього ми запропонуємо значну частку в капіталі біржі всім учасникам ринку. Двоє учасників ринку, нехай навіть з найбільших, не мають володіти контрольним пакетом біржі", - наведено в повідомленні коментар президента інвестиційної групи "Універ" Тараса Козака.

Представник "Московської біржі" підтвердив агентству "Інтерфакс" факт підписання угоди, проте відмовився від подальших коментарів до закриття угоди.

За словами Т. Козака, покупці зацікавлені в тому, щоб біржа володіла максимальним пакетом у вільному обігу. "З часом я не виключаю і проведення SPO", - додав він.

Т. Козак наголосив на готовності покупців до відповідноо діалогу з державою, іноземними інституціональними та стратегічними інвесторами.

Вартість угоди в повідомленні не уточнюється.

Тривалість укладання угоди з боку "Московської біржі" Т. Козак пояснив необхідністю отримання цією публічною компанією формальних узгоджень на внутрішніх рівнях та із зовнішніми консультантами.

За його словами, через вимогу продавця сплатити за акції у вільно конвертованій валюті й чинні обмеження для українських юросіб, згідно з угодою, покупцем виступає спеціально створена іноземна компанія SPV.

"До периметру угоди також входить повний викуп "Українського біржового холдингу", який володіє понад 20% акцій "Української біржі", - зазначено в повідомленні.

Глава інвесткомпанії "Драгон Капітал" Томаш Фіалу раніше заявляв агентству "Інтерфакс-Україна", що "Драгон" і "Універ" діють спільно в угоді з викупу частки "Московської біржі" в "Української біржі".

Як повідомлялося, наглядова рада групи МБ 23 вересня схвалила пропозицію менеджменту щодо стратегії виходу з активів в Україні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

У Кіровоградській області збили 4 "шахеди"

Очільник МВС: Уночі та вранці атаковано 10 регіонів України, по меддопомогу звернулися 6 людей, серед них - дитина

В Івано-Франківській області атаковано об'єкт критичної інфраструктури, повітряні цілі збито, без жертв

На Хмельниччині під час нічної атаки збито три цілі, інфраструктурні об'єкти не пошкоджено

За добу на Харківщині внаслідок ворожих обстрілів загинули два мирні жителі

ППО знищила за ніч 84 повітряні цілі: 58 "шахедів" і 26 ракет, які атакували Україну, - командувач ПС

РФ у п'ятницю вдарила по трьох ТЕС ДТЕК, поранено енергетика

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА