13:53 17.11.2015

Перевірка не виявила значних порушень у Національному медуніверситеті - ректор Амосова

3 хв читати
Перевірка не виявила значних порушень у Національному медуніверситеті - ректор Амосова

Перевірка, яку проводило Міністерство охорони здоров'я України в Національному медичному університеті ім. О.О.Богомольця, не виявила істотних порушень, ВНЗ підготував заперечення на всі зауваження комісії.

Про це на прес-конференції в агентстві "Інтерфакс-Україна" у вівторок заявила ректор Катерина Амосова.

"Перевірка не закінчилася, але вже ясно: суттєвих порушень у ВНЗ не виявлено. У міністерства є 10 днів, щоб відпрацювати заперечення ВНЗ. Тільки після цього будуть зроблені остаточні висновки", - сказала ректор.

На думку К.Амосової, перевірка проходила вибірково. Спочатку її організували як спосіб покарання університету, який не побоявся виступити проти чиновників, подав на міністерство до суду і виграв його.

"Нас вирішили репресувати. Це сучасна "справа лікарів". Перевірка спочатку була запланована для зміни ректора на зручнішу і слухняну фігуру", - вважає К.Амосова.

На її думку, у першого заступника міністра охорони здоров'я Олександри Павленко "є прямий конфлікт з К.Амосовой особисто і з трудовим колективом університету".

"Не чекаючи висновків комісії, перший замміністра охорони здоров'я вже анонсувала кадрові зміни у ВНЗ, що свідчить про її за ангажованість", - заявила ректор.

Щоб уникнути упереджених стосунків представники ВНЗ направили в Кабінет Міністрів клопотання з проханням припинити дію комісії з перевірки до виходу з відпустки міністра Олександра Квіташвілі.

У свою чергу, адвокат К.Амосової Валентин Гвоздій сказав, що Мінохоронздоров'я не має юридичних підстав для організаційних або кадрових висновків.

"Ми детально вивчили акт (перевірки - ІФ). Цей документ не містить фактів серйозних порушень. Не виявлені факти спричинення збитків університету або фактів перевищення його адміністрацією своїх повноважень", - заявив він.

"Якщо заперечення Національного медуніверситету не будуть прийняті міністерством по суті, ректор ВНЗ виявила готовність звернутися до суду", - заявив В. Гвоздій.

"Ми жалкуємо, що заступник міністра такого серйозного відомства, яке зобов'язане займатися системою охорони здоров'я, опускається до рівня лобіювання інтересів піцерії. Увесь цей конфлікт був побудований на цій піцерії, договір оренди з якою ВНЗ не хотів подовжувати. Але зараз, коли міністр у відпустці, збігають 10 днів, які даються міністрові для оцінки висновків комісії", - сказав він.

Як повідомлялося, міжвідомча робоча комісія Мінохоронздоров'я України під головуванням О.Квіташвілі за участю представників Служби безпеки України і Міністерства внутрішніх справ завершили перевірку роботи керівництва Національного мед університету ім. О.О.Богомольця і направила акт перевірки ректору К.Амосовій для ознайомлення. На основі акту і зауважень керівництва ВНЗ буде підготовлено рекомендації та прийнято відповідні рішення МОЗ іншими уповноваженими органами влади.

Університет 13 січня 2015 року поінформував Мінохоронздоров'я і ТОВ "Гранд" про рішення використовувати приміщення для власних потреб і не подовжувати термін оренди, який збігав 21 червня 2015 року. Водночас листом від 13 липня 2015 року МОЗ погодило продовження терміну оренди на тих самих умовах.

Окружний адміністративний суд Києва своїм рішенням від 29 вересня зобов'язав Мінохоронздоров'я утриматися від надання згоди на укладання договорів оренди або продовження терміну дії договорів оренди щодо майна, що на балансі НМУ ім. О.О.Богомольця, стосовно якого НМУ ухвалив рішення про його використання для власних потреб.

Цим же рішенням суд ухвалив частково задовольнити позов університету до Мінохоронздоров'я і визнав протиправними дії відомства, спрямовані на надання згоди на продовження терміну дії договору оренди, укладеного між регіональним відділенням фонду держмайна в Києві і ТОВ "Гранд", за умовами якого цій компанії передається в тимчасове користування приміщення площею 224 кв. м у будівлі гуртожитку №7, що перебуває на балансі ВНЗ.

Міністр охорони здоров'я О.Квіташвілі 5 жовтня підписав наказ про перевірку ВНЗ. 9 жовтня міністерство усунуло від виконання повноважень ректора К.Амосову на час перевірки діяльності НМУ.

К.Амосову призначили ректором університету на початку червня 2014 року за підсумками відкритого конкурсу, в якому брали участь вісім кандидатів.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

На Львівщині пошкоджено об'єкт критичної інфраструктури, два "кинджали" збити не вдалося - ОВА

Унаслідок атаки РФ пошкоджено енергетичну інфраструктуру в шести областях - Шмигаль

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА