09:14 18.11.2015

Громадська ініціатива VoxUkraine зареєструвалася як громадська організація

2 хв читати

Громадська ініціатива VoxUkraine, що об'єднує економістів, юристів та інших експертів для прискорення реформ у країні, зареєструвалася в середині жовтня як громадська організація (ГО) "Вокс Україна".

Згідно з інформацією в держреєстрі, її засновниками виступили професор Київської школи економіки (КШЕ) Том Купе та дослідники КШЕ Ілона Сологуб та Наталія Шаповал, головний економіст інвесткомпанії "Драгон Капітал" Олена Білан, адвокат Зоя Милованова, старший економіст Міжнародного центру перспективних досліджень Олександр Жолудь та директор з наукової роботі Інституту економічних досліджень і політичних консультацій Вероніка Мовчан.

Як повідомлялося, VoxUkraine як громадська ініціатива була створена групою міжнародних та українських економістів у першій половині 2014 року. Серед її проектів - Індекс моніторингу реформ (iMoRe), який відстежує нормативні зміни, що відбуваються в країні, й оцінює їх важливість для надання суспільству релевантної інформації про швидкість і напрямок реформ у країні. Агентство "Інтерфакс-Україна" надає інформаційну підтримку під час підготовки цього індексу.

Раніше цього року в Україні вже було зареєстровано кілька організацій, що позиціонують себе як the think tank. Зокрема, в другій половині ГО "Центр економічної стратегії" створили екс-віце-прем'єр Словаччини Іван Міклош, голова інвесткомпанії "Драгон Капітал", президент Європейської бізнес-асоціації Томаш Фіала та відомий музикант Святослав Вакарчук. Керівником його став Гліб Вишлінський, який до цього тривалий час був заступником директора GfK Ukraine, а до переходу в 2003 році в GFK з 1997 року працював керівником проектів, головним економістом, а потім заступником директора Міжнародного центру перспективних досліджень (МЦПД, Київ).

У середині липня Благодійну організацію "Благодійний фонд (БФ) "Центр вільної економіки імені Кахи Бендукідзе" зареєстрували голова Одеської облдержадміністрації Міхеіл Саакашвілі, екс-голова журналу "Форбс-Україна" Володимир Федорін, представник президента в Кабінеті Міністрів Олександр Данилюк та віце-президент КШЕ Юлія Тичківська. Директором фонду є Антон Ященко, який тривалий час працював координатором впровадження економічних реформ створеного у 2010 році Координаційного центру з впровадження реформ при президенті України, який очолював О.Данилюк.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Нардепу Клочку повідомлено про підозру в незаконному збагаченні на понад 11 млн грн

На катерах ВМС ЗСУ "Ірпінь" і "Рені", отриманих від Естонії, виконуватимуть бойові завдання

Україна не має реалістичного плану "Б" у короткостроковій перспективі без допомоги США - Стефанішина

У п'ятницю в Україні буде тепло і сухо, на півдні вдень до 26°, у Чернігівській та Сумській областях 15-20°

Сили оборони України покращили своє тактичне становище в районі Серебрянського лісництва - ОСУВ "Хортиця"

Україна розглядає механізм ленд-лізу як запобіжник проти політичної дестабілізації серед союзників - Стефанішина

Союзники працюють над тим, щоб гарантувати незворотність членства України в НАТО на саміті у Вашингтоні - Стефанішина

Ворогу вдалося закріпитися в Очеретиному, ЗСУ вживають заходів щодо стабілізації обстановки та повернення під контроль н.п. - ОСУВ "Хортиця"

Укргідрометцентр попереджає про заморозки на ґрунті у східних регіонах 4 і 5 травня

Російський ракетний удар по Одесі знищив посилки на "Новій пошті" на 3 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА