17:17 18.11.2015

Апеляційний суд зменшив заставу для Лукаш до 2 млн 557,8 тис. грн

2 хв читати
Апеляційний суд зменшив заставу для Лукаш до 2 млн 557,8 тис. грн

Апеляційний суд Києва знизив заставу для екс-міністра юстиції України Олени Лукаш до 2 млн 557,8 тис. грн, підтвердивши рішення суду першої інстанції щодо обмеження її пересування за межі України.

Так, рішенням суду, яке було оголошено в середу вдень, суд залишив О. Лукаш під арештом до 29 грудня 2015 року, але з правом застави в сумі 2 млн. 557 тис 800 грн (2100 мінімальних зарплат) з урахуванням вже виплаченої суми застави.

Також суд зобов'язав О. Лукаш приходити до слідчого прокурору на його вимогу, не відлучатися з населеного пункту, де вона проживає, без дозволу слідчого і здати іноземний паспорт.

"Покласти на підозрювану Лукаш Олену Леонідівну такі обов'язки: прибувати до слідчого прокурора, до суду зі встановленою періодичністю, не відлучатися із населеного пункту, в якому вона проживає, без дозволу слідчого, прокурора або суду, повідомляти слідчого, прокурора чи суд про зміну місця, утримуватися від спілкування з свідками в цьому кримінальному провадженні, здати на зберігання слідчим свій закордонний паспорт, паспорти для виїзду за кордон, інші документи, які дають право на виїзд з України і в'їзд в Україну", - зачитав рішення суддя.

Згідно з рішенням суду, у разі, якщо підозрювана не виконає покладені на неї обов'язки чи не з'явиться до слідчого або в суд без поважних причин, не повідомивши про них, сума застави вилучається в дохід держави та зараховується до спецфонду держбюджету.

Суд також відмовив у видачі О. Лукаш на поруки народних депутатів від "Опозиційного блоку" Михайла Добкіна, Нестора Шуфрича і Сергія Ларіна.

Рішення суду оскарженню не підлягає.

У свою чергу, О. Лукаш після оголошення рішення суду висловила сподівання, що з неї негайно знімуть електронний браслет.

Він також заявила: "Мені повернуть мій український паспорт, а друзі, які зробили за мене заставу і яким я вдячна, отримають 2,5 млн грн назад. Я нікого не підведу і так потихеньку, оскаржуючи все, я доведу свою невинність"

Екс-глава Мін'юсту підтвердила, що заставу за неї вніс народний депутат фракції "Опозиційний блок" Вадим Новинський.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА