12:03 19.11.2015

Кабмін внесе проект податкової реформи та держбюджету-2015 до ВР до грудня - Ложкін

2 хв читати
Кабмін внесе проект податкової реформи та держбюджету-2015 до ВР до грудня - Ложкін

Уряд готує збалансований проект держбюджету на 2016 рік, який до грудня буде передано на розгляд парламенту разом із проектом податкової реформи після консультацій з місією Міжнародного валютного фонду (МВФ), повідомив голова Адміністрації президента Борис Ложкін у четвер за підсумками зустрічі з місією фонду.

"Проект податкової реформи, підготовлений Мінфіном та націлений на стимулювання української економіки, до грудня буде внесено до Верховної Ради разом із проектом держбюджету. При цьому має бути знайдено компроміс між Мінфіном та Комітетом ВР з питань податкової політики", - написав він на своїй сторінці у Facebook.

Б.Ложкін додав, що в Адміністрації президента створено міжнародну експертну групу, що розробила рекомендації з фіскальної консолідації. "Це рішучі та ефективні кроки, які мають доповнити рекомендації МВФ і дадуть змогу вже наступного року закласти стабільний фундамент для зростання економіки", - зазначив голова Адміністрації президента.

За його словами, найближчим часом план експертної групи буде представлено Нацраді реформ.

Б.Ложкін додав, що на зустрічі також обговорювалося виконання KPI реформ, передбачених програмою фонду, та боротьба з корупцією.

Раніше в інтерв'ю "Дзеркало тижня" він повідомив, що до робочої групи міжнародних експертів при Координаційному центрі реформ увійшли екс-перший заступник голови Центробанку РФ Сергій Алексашенко, екс-віце-прем'єр Словаччини та радник міністрів фінансів та економрозвитку України Іван Міклош, екс-прем'єр, міністр фінансів та глава Центробанку Латвії Ейнарс Репше та президент аналітичного центру CASE Марек Домбровський.

Місія МВФ розпочала роботу в Україні 12 листопада і планує працювати по 21 листопада у рамках другого перегляду програми розширеного фінансування EFF. За підсумками попереднього її візиту з 22 вересня по 2 жовтня місія не змогла рекомендувати виділення Україні чергового, третього транша кредиту за програмою EFF.

"МВФ поїхав, тому що ми не готові сказати, як збалансувати (зниження витрат через податкову реформу - ІФ)", - сказала міністр фінансів Наталія Яресько після вересневого візиту місії. Мінфін уже розробив пропозиції щодо скорочення видатків держбюджету, проте вони мають бути затверджені урядом для подальшої подачі до ВР. За словами Н.Яресько, серед решти питань у переговорах із МВФ - подальші рішучі кроки щодо боротьби з корупцією, серія реформ у низці інших сфер. Міністр визнала, що Україна вже втратила шанс отримати поточного року четвертий транш, як це планувалося спочатку.

Відкрита у березні цього року чотирирічна програма EFF загальним обсягом SDR12,348 млрд (близько $17,04 млрд за поточним курсом) із першим траншем у $5 млрд передбачала щоквартальний перегляд програми, виділення в 2015 році ще трьох траншів по SDR1,18 млрд (біля $1, 63 млрд) і зменшення квартальних траншів у 2016-2018 роках до SDR0,44 млрд ($0,61 млрд).

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Стан прем'єра Словаччини після замаху залишається серйозним, але прогнози вселяють оптимізм - глава МОЗ

Окупанти вдарили по Харкову, інформація про постраждалих перевіряється - Синєгубов

У Києві відновили рух біля ТРЦ "Ocean Plaza" після пошкодження тепломережі - КМДА

У Вовчанську авто з цивільними потрапило під ворожий обстріл, 2 людини загинули, 2 поранені - прокуратура

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА