12:04 19.11.2015

Бійців спецроти "Беркута" підозрюють у вбивстві 39 беззбройних протестувальників на Інститутській 20 лютого 2014 року

2 хв читати
Бійців спецроти "Беркута" підозрюють у вбивстві 39 беззбройних протестувальників на Інститутській 20 лютого 2014 року

Слідство вважає причетним до розстрілів протестувальників під час революції Гідності 20 лютого 2014 року в центрі Києва спецпідрозділ київського "Беркута", заявляють у Генеральній прокуратурі.

"За результатами розслідування, нами встановлено, що це безпосередньо спецпідрозділ київського "Беркута", бійці якого підозрюються у причетності до скоєння цього злочину. Вони використовували вогнепальну зброю проти протестувальників", - заявив начальник управління спеціальних розслідувань Головного слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергій Горбатюк на брифінгу в четвер у Києві.

Він додав, що бійцям цієї роти інкримінується скоєння убивств 39 протестувальників на вулиці Інститутській. "Жоден із них (протестувальників – ІФ) не був озброєний і не загрожував правоохоронним органам", - зазначив С. Горбатюк..

"Крім того, наразі отримані дані, що надають підстави стверджувати стверджувати про причетність цього ж спецпідрозділу до скоєння ще 7 вбивств і 48 вогнепальних поранень того ж дня на вулиці Інститутській", - додав представник Генпрокуратури.

За його словами, за результатами розслідування наразі оголошено про підозру щодо організації цих подій і їх вчинення "колишньому президенту України, міністру внутрішніх справ Захарченку, Ратушняку, керівництву київської міліції Мазану, Федчуку, а також керівництву полку міліції київського "Беркута", командиру полку Кусюку, одному з його заступників, і командирам і бійцям спецпідрозділу спецроти "Беркут" - це командир спепцроти Садовник і 22 його підлеглим".

Двоє з 22 бійців були заарештовані і обвинувальний акт вже направлено до суду, де він наразі розглядається. Ще двоє бійців цієї спецроти і заступник Сергія Кусюка наразі перебуває під вартою, "слідство триває і має бути завершено", розповів С. Горбатюк.

Інші бійці спецроти і її командир Дмитро Садовник оголошені в розшук, додав представник Генпрокуратури.

"Щоб цей розшук проводився і ми могли, зрештою, затримати осіб, яким повідомлено про підозру, ми повідомляємо дані тих осіб, яких підозрюють у причетності до розстрілів 20 лютого 2014 року на вул. Інститутській. Це командир Садовник, командир взводу Мельник, Чумак, заступник командира взводу Проноза, це бійці Рябошапка, Шафаренко, Школевий, Цвігун, Псарьов, Шабаш, Панченко, Заріций, Тарануха, Трепачов, Горбик, Кравець, Владико, Маканець, Кишкань. Якщо кому-небудь відомо про місцезнаходження цих осіб, просимо повідомляти правоохоронним органам для їх затримання", - сказав С. Горбатюк.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Ворог стягує додаткові війська в напрямку Часова Яру та Іванівського - ОСУВ "Хортиця"

У Харкові троє постраждалих унаслідок ворожого удару по підприємству - Синєгубов

Ворог завдав ракетного удару по Одеському району, відомо про трьох поранених, пошкоджено цивільну інфраструктуру - ОВА

У Харкові сильна пожежа на підприємстві через ворожий удар - мер

Окупанти вдарили по цивільній інфраструктурі Харкова, є постраждалі - Синєгубов

Помічника Джемілєва затримано в аеропорту Кишинева - Чубаров

Розпочато кримінальне провадження за фактом перешкоджання доступу держави до стратегічної інформації про проєктування АЕС – Міненерго

Окупанти обстріляли два села на Харківщині, постраждала пенсіонерка - Синєгубов

ОКУПАНТИ Б'ЮТЬ ПО ХАРКОВУ І ХАРКІВСЬКОМУ РАЙОНУ - ГОЛОВА ОБЛАДМІНІСТРАЦІЇ

Пожежу в Миколаєві на деревообробному підприємстві ліквідовано - ДСНС

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА