11:52 20.11.2015

В'єтнам тимчасово заборонив імпорт української пшениці

1 хв читати
В'єтнам тимчасово заборонив імпорт української пшениці

Соціалістична Республіка В'єтнам (СРВ) тимчасово заборонила імпорт пшениці з України у зв'язку з виявленням у зерні амбарного довгоносика, заражене зерно ввозили за підробними фітосанітарними сертифікатами.

Згідно з повідомленням Державної ветеринарної та фітосанітарної служби (Держветфітослужба) України в п'ятницю, відомство в 2015 році отримало від департаменту захисту рослин міністерства сільського господарства і розвитку сільських районів СРВ п'ять нотифікацій про невідповідність фітосанітарним заходам В'єтнаму експортованої пшениці українського походження, зараженої амбарним довгоносиком.

Після проведеного Держветфітослужбою розслідування встановлено, що 1,242 тис. тонн української пшениці імпортувалися у В'єтнам у супроводі підробних фітосанітарних сертифікатів, тоді як територіальні органи Держветфітослужби їх не видавали.

Про результати розслідування відомство повідомило в'єтнамську сторону.

Нині вживають заходів для скасування рішення про тимчасову заборону імпорту пшениці з України у В'єтнам.

Як повідомлялося, експорт зерна з України в 2014/2015 маркетинговому році (вересень-серпень), за попередніми даними, становив 34,805 млн тонн, зокрема кукурудзи - 18,837 млн тонн. На зовнішні ринки поставлено 11,234 млн тонн пшениці, 4,46 млн тонн ячменю і 0,28 млн тонн інших зернових.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА