11:58 20.11.2015

Звинувачення України в причетності до постачань зброї ІД безпідставні

2 хв читати
Звинувачення України в причетності до постачань зброї ІД безпідставні

Міністерство оборони України спростовує інформацію іноземних ЗМІ про те, що Україна нібито причетна до постачань зброї терористам "Ісламської держави".

"Україна не робить і не здійснювала закупівлю згаданих у повідомленнях зенітно-ракетних комплексів FN-6 китайського виробництва, а також не надавала транзиту для їх переміщення. Крім того, ПЗРК FN-6 не перебувала й ніколи не була на озброєнні Збройних сил та інших військових формувань України", - зазначено в повідомленні прес-служби Міноборони в п'ятницю.

Така заява українського оборонного відомства обумовлена появою в ЗМІ повідомлень про затримання МВС Кувейту бойовика "Ісламської держави", який стверджує нібито про закупівлю терористами зброї в Україні.

"Міністерство оборони України і Збройні сили України не є уповноваженими державою посередниками в здійсненні зовнішньоекономічної діяльності у сфері експорту й імпорту продукції та послуг військового і спеціального призначення", - заявили в Міноборони.

Раніше іноземні ЗМІ з посиланням на офіційне інформаційне агентство Кувейту повідомило, що кувейтська поліція заарештувала громадянина Лівану Усаму Хайята, який очолював терористичну мережу, що вербувала бойовиків "Ісламської держави" і збирало кошти для переказів на пов'язані з ІД банківські рахунки в Туреччині. МВС Кувейту також повідомило, що У.Хайят "укладав угоди на постачання зброї в Україні, використовуючи Туреччину як маршрут для відправлення зброї бойовикам ІД в Сирію на підконтрольну угрупованню територію".

Також ішлося про те, що нібито під час угод в Україні закуповували китайські переносні зенітно-ракетні комплекси FN-6 (вони ж - Фейну-6), призначені для ураження літаків і вертольотів на висоті до 3,5 км.

Кувейтське інформагентство KUNA уточнило, що зброю закуповували через збройну компанію, зареєстровану в Україні, але власником її є уродженець Сирії Абдулкарим Мохамед Селем, який також був заарештований у Кувейті. У повідомленні йдеться про те, що компанія продавала ручні гранатомети й телекомунікаційне обладнання.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА