17:05 20.11.2015

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови для туроператорів

2 хв читати
Кабмін затвердив нові ліцензійні умови для туроператорів

Кабмін затвердив нові ліцензійні умови для здійснення туроператорської діяльності в Україні, повідомило Міністерство економічного розвитку і торгівлі (МЕРТ).

Згідно з відповіддю МЕРТ на запит агентства "Інтерфакс України", відповідну постанову Кабмін затвердив на засіданні уряду 11 листопада.

Проект постанови був розроблений МЕРТ із метою виконання ч. 2 ст. 9 закону України "Про ліцензування видів господарської діяльності". Ліцензійні умови визначають вичерпний перелік вимог, обов'язкових для виконання компаніями, які здійснюють туроператорську діяльність, і вичерпний перелік документів, які необхідні для отримання ліцензії.

Для отримання ліцензії претендент може подати заяву та необхідні документи поштою з описом вкладення та в електронному вигляді. При цьому останній спосіб буде запроваджено після затвердження відповідних актів Кабміном.

За даними МЕРТ, серед нових документів, які претендент подає до органів ліцензування, - відомості про місця здійснення туроператорської діяльності; копії документів, що підтверджують кваліфікаційний рівень, стаж роботи керівника компанії. Вимоги до освітньо-кваліфікаційного рівня та стажу роботи керівника не змінилися.

МЕРТ повідомило, що тепер усі документи, які подають до органу ліцензування, засвідчує керівник претендента ліцензії (уповноважена або довірена особа). Раніше частину документів необхідно було засвідчувати нотаріально.

За даними міністерства, кадрові вимоги до туроператора не змінилися, але уточнено освітньо-кваліфікаційний рівень для вищої освіти.

За даними міністерства, до туроператора з'явилися нові вимоги: зберігати протягом дії ліцензії оригінали документів, копії яких надано до органу ліцензування, та документів (копій), що підтверджують достовірність поданих даних; провадити діяльність виключно в задекларованих місцях; мати власний веб-сайт; здійснювати облік виданих туристам договорів обов'язкового (медичного та від нещасного випадку) страхування; надавати органу ліцензування статистичний звіт.

Як повідомлялося, у вересні Кабмін своїм розпорядженням №922 у зв'язку з ліквідацією Державного агентства з туризму і курортів передав його функції та повноваження Міністерству економічного розвитку і торгівлі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Троє мирних жителів постраждали внаслідок ворожого ракетного удару по Чугуєву - поліція

Ми всі маємо зірвати російський наступальний задум - Зеленський

У зв'язку з кібератаками на політпартії, у яких Німеччина звинуватила спонсороване ГРУ угруповання, союзники по НАТО виступили з заявою

Глави МЗС України та Чехії обговорили прогрес ініціативи щодо закупівлі артснарядів і посилення військової допомоги

Боррель від імені ЄС у зв'язку з кібератаками спонсорованого РФ угруповання АРТ28: не потерпимо і використаємо весь спектр реагування

СБУ повідомила про підозру двом окупантам, які використовували українців для створення міграційної кризи в ЄС

ТЧХУ: Інформація в соцмережах про збір персональних даних для отримання грошової допомоги та наборів до Великодня - фейк

У Харкові внаслідок ворожих авіаударів загинула жінка, двоє чоловіків постраждали - Синєгубов

Тимчасово непридатні до військової служби проходитимуть повторні огляди - заступниця міністра охорони здоров'я

Ворожим авіаударом зруйновано кілька будинків у Харкові, під завалами люди - мер

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА