12:21 22.11.2015

Українські та шведські військові сапери обмінялися досвідом та визначили шляхи подальшої співпраці – Міноборони

2 хв читати
Українські та шведські військові сапери обмінялися досвідом та визначили шляхи подальшої співпраці – Міноборони

У рамках обміну досвідом із питань знешкодження саморобних вибухових пристроїв та боєприпасів Центр розмінування Збройних Сил України відвідали представники Центру знешкодження вибухонебезпечних предметів та розмінування ЗС Швеції, повідомляє Міноборони України.

У прес-службі оборонного відомства України зазначили, що іноземну військову делегацію очолив майор Джиммі Нільсон, Центр розмінування представляв його керівник - тимчасовий виконувач обов'язків начальника Центру підполковник Олег Гаврилюк.

Представники шведської делегації ознайомилися з навчально-матеріальною базою Центру, оглянули навчальні класи, відвідали заняття зі знешкодження вибухонебезпечних предметів та саморобних вибухових пристроїв.

" Загалом шведська сторона високо оцінила систему підготовки спеціалістів з розмінування та рівень підготовки інструкторів Центру розмінування Збройних Сил України". – запевняють у відомстві.

У ході підсумкового брифінгу майор Джимі Нільсон ознайомив українських військових з системою роботи силових структур Швеції в контексті протидії застосуванню вибухових пристроїв, збору доказів для подальшого аналізу на всіх рівнях командного апарату та відпрацювання єдиного плану протидії загрозам вибухових пристроїв.

"Фахівцям вітчизняного Центру розмінування шведські колеги продемонстрували єдину електрону базу даних вибухонебезпечних предметів промислового виробництва, яка використовується для швидкої ідентифікації боєприпасів підрозділів під час виконання завдань за призначенням", - зазначається в інформації.

Обговорювалось питання щодо організації візиту до Швеції у 2016 році інструкторів Центру розмінування ЗС України з метою обміну досвідом з організації підготовки, вдосконалення навчальної матеріально-технічної бази, обладнання місць проведення теоретичних та практичних занять з вибуховими речовинами, для роботи з вибухонебезпечними предметами та саморобними вибуховими пристроями.

Крім того, представники Центру знешкодження вибухонебезпечних предметів та розмінування ЗС Швеції запропонували спеціалістам вітчизняного Центру розмінування, в якості спостерігачів, взяти участь у міжнародних навчаннях щодо протидії саморобним вибуховим пристроям «Bison Counter — 2016», які відбудуться в Швеції у серпні наступного року. Навчання проходитимуть на різних типах місцевості, в тому числі у прибережних зонах, в умовах різноманітного навколишнього середовища та зі швидкими змінами ситуацій.

" У цих навчаннях братимуть участь підрозділи країн учасниць НАТО, відтак у спеціалістів Центру розмінування Збройних Сил України буде можливість перейняти досвід роботи з питань підготовки груп розмінування до виконання завдань, організації взаємодії з іншими силовими структурами у виконанні завдань щодо протидії вибуховим пристроям, відповідно до вимог міжнародних стандартів STANAG та SOP", - зазначив майор Дж.Нільсон.

Зі свого боку, фахівці Центру розмінування ініціювали питання приєднання ЗСУ до інформаційної системи з розмінування та вибухонебезпечних предметів EOD-IS шляхом підписання угоди між Міноборони України та Міноборони Швеції.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

В одному з районів Полтавської області в результаті атаки дронів пошкоджено енергетичну інфраструктуру

На Харківщині з-під обстрілів евакуйовано понад 9 тис. 900 осіб - Синєгубов

На Харківщині за добу три мирні жителі загинули, 33 постраждали через ворожі обстріли

Уночі російські БПЛА атакували два об'єкти енергетичної інфраструктури

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів п'ятеро людей дістали поранення, є влучання в житлові квартали та сільгосппідприємства

Окупанти за добу завдали понад 450 ударів по Запорізькій області, використовували артилерію і БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували понад 1200 окупантів, 36 артсистем і один літак противника

Війська РФ хочуть наблизитися до Харкова в межах досяжності ствольної артилерії

Засобами ППО збито всі 13 ударних БПЛА, які атакували вночі Україну

Кабмін затвердив положення про центри рекрутингу ЗС України

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА