12:42 24.11.2015

Індекси Європи падають у вівторок на новинах про збитий Туреччиною літак

2 хв читати
Індекси Європи падають у вівторок на новинах про збитий Туреччиною літак

Європейські фондові індекси падають у вівторок на інформації про збитий на кордоні Туреччини із Сирією військовий літак.

Звідний індекс найбільших підприємств регіону Stoxx Europe 600 зменшився під час торгів на 1,2% - до 375,81 пункта.

Індекс найбільших підприємств єврозони Euro Stoxx 50 до 11:43 за к.ч. опустився на 1,1%, французький CAC 40 - на 1,4%, британський FTSE 100 - на 0,8%, німецький DAX - на 0,9%.

ВПС Туреччини у вівторок збили винищувач, який, як стверджують в Анкарі, належав РФ, після того, як він нібито порушив повітряний простір країни. В адміністрації президента Туреччини стверджують, що літаку було зроблено 10 попереджень упродовж 5 хвилин. Один з пілотів збитого біля кордону з Туреччиною винищувача знайдений і затриманий місцевими силами, тривають пошуки другого льотчика.

Раніше Міноборони РФ повідомило про аварію російського літака Су-24 на території Сирії, імовірно в результаті обстрілу із землі. У військовому відомстві наголосили, що "увесь час польоту літак перебував винятково над територією Сирії".

"Реакція ринків на новини природна, інвестори миттєво почали виходити з ризикованих активів, - зазначив трейдер Saxo Bank у Лондоні П’єр Мартін – найбільше страждають акції авіакомпаній, виробників товарів класу люкс і мереж готелів".

"Ринок є дуже знервованим після терактів у Парижі", - додав П.Мартін.

Індикатори всіх 19 основних секторів індексу Stoxx 600 знижуються у вівторок. Папери EasyJet подешевшали на 4,2%, IAG - на 3,2%, BBA Aviation - на 3,7%, мережі готелів Accor - на 3,6%.

Вартість акцій Allianz SE знизилася під час торгів на 0,7%. Провідний страховик Європи за обсягом виручки повідомив у вівторок, що планує середньорічне зростання прибутку з розрахунку на акцію на 5% в 2016-2018 рр. У 2018 році страховик розраховує вийти на рентабельність капіталу в 13%.

Ціна паперів Volkswagen AG підскочила на 2,6%. Німецький концерн повідомив, що отримав дозвіл на усунення порушень у більш ніж 90% автомобілів, пов’язаних із "дизельним скандалом" у Європі.

Головний виконавчий директор Volkswagen Маттіас Мюллер заявив, що витрати на усунення несправностей в автомобілях, що пов’язані із скандалом у Європі, є "контрольованими".

Ціна акцій Altice SA рухнула на 7,7% на інформації про те, що Goldman Sachs продає близько 61 млн паперів класу "A" французької телекомунікаційної групи інституціональним інвесторам у рамках угоди з власником Altice Патриком Драї.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Україна і Польща погодили продовження діяльності Польського центру підтримки культури в Україні на 2024 рік

World Monuments Fund реалізує майже 20 проєктів, спрямованих на збереження архітектурної спадщини України

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА