15:42 24.11.2015

ВР прийняла за основу законопроект про дерегуляцію в АПК

2 хв читати
ВР прийняла за основу законопроект про дерегуляцію в АПК

Верховна Рада прийняла за основу законопроект №2558а "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо дерегуляції в агропромисловому комплексі".

Таке рішення підтримав 261 народний депутат.

"З голвоних речей для аграріїв - це спрощення реєстрації добрив, що надасть можливість суттєво скоротити їхню вартість, зокрема в ситуації, коли у нас недостача в пікові періоди. Це надасть нам можливість відкрити додаткові імпортні шлюзи, щоб забезпечити наших аграріїв", - сказав голова комітету з питань аграрної політики та земельних відносин Тарас Кутовий під час засідання парламенту.

За його даними, це допоможе заощадити для галузі близько $200 млн.

Загалом документ передбачає скасування з 22 110 дозвільних процедур в українському АПК, а також обмеження повноважень окремих держорганів із контролю для скорочення адміністративних витрат фермерів і зниження ризиків корупції в державних органах.

Законопроект також спрощує процедуру оформлення водокористування для аграріїв, передбачає спрощення обігу добрив і засобів захисту рослин, а також скасування карантинного дозволу на імпорт.

Проект закон №2558 пропонує у сфері надрокористування дозволити використання підземних вод без дозволу до 300 куб. м на один водозабір. У сфері пестицидів і агрохімікатів - звузити сферу ліцензійних умов на поводження з особливо небезпечними речовинами та відходами, зробити необов'язковою реєстрацію добрив для поширених добрив.

У сфері харчової продукції законопроект передбачає об'єднання експлуатаційного дозволу для потужностей з виробництва дитячого харчування з експлуатаційним дозволом на продукти харчування. У сфері рослинництва зробити добровільними міжнародні ветеринарні сертифікати для кормів і кормової сировини рослинного походження у разі переміщенні за межі України.

Крім того, ветеринарні свідоцтва при переміщенні за межі території Автономної Республіки Крим, областей, міст Києва і Севастополя, районів, міст зробити добровільним для кормів і кормової сировини рослинного походження.

Ветеринарні довідки для кормів і кормової сировини рослинного походження пропонується зробити добровільним при переміщенні в межах району. Карантинний дозвіл на імпорт або транзит скасувати і передбачити обмін інформацією про карантинні зони між митницею та компетентним органом.

Пропонується зробити добровільною сертифікацію племінних ресурсів, скасувати державну атестацію (переатестацію) суб'єктів племінної справи у тваринництві.

Законопроектом передбачаються зміни у сфері рибного господарства. Зокрема, запропоновано скасувати облік та присвоєння номерів суб'єктам господарювання, які здійснюють консервне та пресервне виробництво; свідоцтво про стабільність і надводний облавок судна; реєстрацію, видачу витягу з реєстру гідротехнічних споруд рибогосподарських водних об'єктів щодо їх технічної експлуатації та використання. Ліцензію на промисловий вилов риби, окрім внутрішніх водойм і річок залишити лише для вилову за межами юрисдикції України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель проведе спільне засідання міністрів закордонних справ й оборони країн ЄС, обговорять надання ППО Україні

Столтенберг: Рішення про надання Україні систем ППО буде оголошено вже найближчим часом

Палата представників США підтримала розгляд 4 законопроєктів про міжнародну допомогу, зокрема Україні

Єрмак і Сіярто домовилися про двосторонню зустріч наступного тижня

Цього року ми не можемо чекати на ухвалення рішень - виступ Зеленського на Раді Україна-НАТО

АРМА запропонувало провести експертизу картин з колекції Медведчука перед їх продажем, щоб залишити у власності держави найцінніші

У Дніпропетровській області 7 загиблих, зокрема 2 дитини, 34 постраждалих - ДСНС

У Дніпровському районі збито ворожу ракету - Лисак

"Сільпо" запустив безкоштовну доставку в Харкові

Німецька Quantum Systems відкрила завод БПЛА в Україні

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА