16:44 24.11.2015

Підприємці заходу України просять допомоги в керівництва країни у спорах стосовно договорів купівлі-продажу нерухомості Міноборони

3 хв читати
Підприємці заходу України просять допомоги в керівництва країни у спорах стосовно договорів купівлі-продажу нерухомості Міноборони

Підприємці звернулися з проханням до президента і прем'єр-міністра України надати допомогу щодо ініційованих у 2013 році Генеральною та Військовою прокуратурами позовних заяв про визнання недійсними укладених із держпідприємством "Концерн "Воєнторгсервіс" (Київ) близько 62 договорів купівлі-продажу нерухомого майна Міністерства оборони на публічних торгах у 2006-2013 рр.

Відповідне звернення на прес-конференції в Києві у вівторок оприлюднили підприємці Львова, а також Новояворівська, Бродів, Самбора (всі - Львівська обл.) і представники бізнесу Чернівців та інших населених пунктів Західної України.

"Ми зараз, після цієї прес-конференції, підемо до Міністерства оборони та Генеральної прокуратури з колективним зверненням і проситимемо про зустріч та переговори в питанні, чи можливо відмовитися від позовів і вирішити питання мирним шляхом, позасудовим, позавиконавчим і позареєстраційним", - сказав координатор постраждалих підприємців Євгенії Бойчук.

За його словами, Військова прокуратура в позовних вимогах просить визнати недійсними договори купівлі-продажу цих нежитлових приміщень, оскільки вони мали "сумнівний характер", і вимагає повернути всі об'єкти у власність держави в особі Міноборони і ДП "Концерн "Воєнторгсервіс".

Щодо одного з таких об'єктів Верховний суд України постановою від 16 вересня 2015 року вже зобов'язав власника-підприємця повернути об'єкт державі, чим, на думку підприємців, створив прецедент для майбутніх судових рішень на користь держави, додав Є.Бойчук.

При цьому він наголосив, що підприємці наполягають на законності придбаної нерухомості Міноборони, що частково підтверджується листами самої Генеральної прокуратури, зокрема, від 15 березня 2006 року, копію якого оприлюднив на прес-конференції один з підприємців, і якими відомство дозволило продаж одного з об'єктів такої нерухомості на аукціоні.

Підприємцям загалом складно оцінити розмір заподіяних збитків унаслідок можливого визнання договорів купівлі-продажу об'єктів недійсними, проте, за деякими оцінками, зокрема представниками ДП "Концерн "Воєнторгсервіс", розмір коштів, що підлягають поверненню підприємцям, сягне близько 50 млн грн без урахування вартості робіт із поліпшення приміщень, які додатково оцінюються ще у близько 50% вартості нерухомості, додав Є.Бойчук.

Таким чином, за його словами, у зв'язку зі значною сумою передбачуваного відшкодування, а також з урахуванням наявності на сьогодні близько 76 виконавчих проваджень вже щодо самого ДП "Концерн "Воєнторгсервіс", розраховувати на отримання такого відшкодування за скасованими договорами підприємцям не доводиться.

Присутній на прес-конференції в.о. директора департаменту державної власності Міноборони Кирило Клименко повідомив журналістам, що в 2014 році ДП "Концерн "Воєнторгсервіс" зверталося до Генпрокуратури з проханням призупинити подання позовів, оскільки регресні платежі можуть призвести до банкрутства концерну, на що відомство відреагувало досить різко і призначило службове розслідування про перевищення повноважень.

"Я особисто їм (підприємцям - ІФ) пропонував, щоб вони погодили з концерном правову процедуру можливості укладення мирової угоди на стадії виконавчого провадження, не на стадії судового розгляду, тому що якщо судом договору визнані недійсними, ми нічого не можемо з цим зробити і повинні виконати рішення суду", - сказав він.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Тіло ще одного чоловіка виявили рятувальники у Дніпрі після ракетних ударів

ЗАГРОЗА БАЛІСТИКИ ДЛЯ ЦЕНТРАЛЬНИХ І СХІДНИХ ОБЛАСТЕЙ УКРАЇНИ - ПОВІТРЯНІ СИЛИ

У передмісті Херсона внаслідок обстрілу загинула жінка

У Херсонській області на Великдень і поминальні дні під час комендантської години заборонено проводити богослужіння

Українська авіація за добу завдала ударів по шести місцях скупчення окупантів та їхньому пункту управління - Генштаб ЗСУ

Командир "Азова" закликає США скасувати заборону на передачу західного озброєння бригаді

Окупанти за добу завдали 25 ракетних і 52 авіаудари по Україні, обстріляли близько 110 міст і сіл

Зеленський провів у Дніпрі нараду

ЗСУ відбили на авдіївському, новопавлівському й бахмутському напрямках 57 атак окупантів за добу

Чоловік, про загибель якого в результаті обстрілу в Білопіллі повідомлялося раніше, живий, але у важкому стані

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА