16:50 24.11.2015

"Укрзалізниця" має намір посилити контроль над безквитковим проїздом

2 хв читати
"Укрзалізниця" має намір посилити контроль над безквитковим проїздом

ПАТ "Укрзалізниця" має намір посилити контроль безквиткового проїзду громадян у залізничному транспорті, повідомив в.о. заступника генерального директора "Укрзалізниці" Ігор Бреус.

"Не лише можна, а й треба, щоб пасажир купував квиток. Але сьогодні він його не купує, вступаючи в змову з контролером, заплативши йому вдвічі менше. Ми маємо намір посилювати контрольні перевірки саме за цим персоналом. Якщо людина порушує, вона просто не має працювати. Це стосується як бригад потягів пасажирських потягів, так і контролерів у приміських потягах. Якщо людина провозить безквиткового пасажира, вона завдає збитків державі та компанії", - сказав він в інтерв'ю агентству "Інтерфакс-Україна".

І.Бреус також повідомив, що впродовж 2015 року "Укрзалізниця" звільнила понад 300 співробітників саме за безквиткове провезення пасажирів.

Говорячи про проблему відсутності квиткових кас на багатьох станціях приміського сполучення, в.о. заступника гендиректора "Укрзалізниці" наголосив, що це питання було б об'єктивним, якщо не вивчати аналіз продажів проїзних документів через такі каси.

"Фактично виходив продаж чотирьох-п'яти квитків. Просто, минувши касу, пасажири йшли спокійно в електропоїзд. На жаль, ця ситуація склалася не учора, вона прогресувала близько 20 років. Треба цю роботу повертати назад. Ніхто ж не заходить у магазин і не просить видати безкоштовно батон або палку ковбаси, а в потязі можна їздити безкоштовно... Ми підійшли до тієї межі й до того економічного стану, що якщо правила гри не зміняться, в нас не буде можливості забезпечити ці перевезення", - констатував І.Бреус.

Відповідаючи на питання про обсяг махінацій у квиткових касах дальнього сполучення, він повідомив, що всі правопорушення в квитковому сегменті становлять 0,01% від загальних продажів.

"І коли намагаються подати інформацію, що це масові порушення, я не погоджуся. Я не стою на варті інтересів порушників, ми прощаємося з такими. Це знову-таки відбувається тому, що вартість проїзду набагато нижча від економічно обгрунтованої. Якщо пасажир спокійно переплачує (під час перепродажу - ІФ) за квиток удвічі більше, це підкреслює, що вартість проїзду не відповідає витратам", - резюмував І.Бреус.

Повний текст інтерв'ю з І.Бреусом буде опубліковано на сайті агентства "Інтерфакс-Україна".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

США, як і раніше, проти застосування Києвом американської зброї для ударів по території РФ - Білий дім

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА