14:18 25.11.2015

Представник СБУ Пісний написав заяву про відмову від статусу учасника бойових дій

3 хв читати
Представник СБУ Пісний написав заяву про відмову від статусу учасника бойових дій

Заступник начальника Головного управління боротьби з організованою злочинністю СБУ Василь Пісний стверджує, що написав офіційну заяву про відмову від статусу учасника бойових дій.

"Стосовно надання мені статусу учасника бойових дій хочу повідомити таке. Порядок надання статусу учасника бойових дій учасникам АТО визначено в постанові Кабінету Міністрів України від 20.08.2014 №413. Із 30 липня по 2 серпня 2014 року я, виконуючи службовий наказ, перебував у зоні проведення антитерористичної операції. Згідно з вищезгаданою постановою, вище керівництво МВС було зобов'язане в місячний термін після завершення особами виконання завдань подати на розгляд відомчої комісії відповідні документи про виконання мною службового обов’язку в зоні АТО (...) Водночас хочу заявити, що для мене, генерал-лейтенанта, цей статус є абсолютно не потрібним. Тому я написав офіційну заяву про відмову від цього статусу. Вважаю, що статус учасника бойових дій насамперед мають отримувати бійці, які беруть (брали) участь у бойових діях на передовій", - йдеться в заяві В.Пісного, текст якої має агентство "Інтерфакс Україна".

В.Пісний також зазначив, що інцидент, який стався з його участю та участю народного депутата Володимира Парасюка 19 листопада 2015 року на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради, "є неприпустимим для клубу розвинених держав цивілізованих демократій, до якого ми так прагнемо потрапити".

"Тому хочу вибачитися перед усіма українцями за ту ганьбу, яку їм довелося спостерігати, учасником якої не з власної волі довелося стати і мені. Адже нікому, а тим паче чиновнику, депутату або міліціонеру - не дозволено в такий варварський спосіб доводити свою правоту або встановлювати справедливість. Для цього є Конституція України і закони нашої держави", - наголосив представник СБУ.

Він також заявив, що нікому "не дозволено приватизувати, монополізувати і спекулювати на Революції гідності", а "заслуга кожного в цих бурхливих подіях - справа власної совісті", "а результати нехай оцінюють нащадки та історія".

"Не можу обійти також голослівні заяви про кримінальні справи та неправомірні дії, які начебто я вчинив. Це питання - до правоохоронних органів. Якщо хтось має такі факти, то їх мають вивчити і дати оцінку правоохоронні органи. Зі свого боку можу обіцяти абсолютне сприяння неупередженому та професійному розслідуванню фактів, якщо такі підтвердяться", - йдеться в заяві В.Пісного.

Як повідомлялося, в четвер, 19 листопада, під час засідання Комітету Верховної Ради України з питань запобігання та протидії корупції сталася словесна перепалка між позафракційним депутатом, членом комітету В.Парасюком та заступником керівника відділу "К" СБУ В.Пісним. Так, В.Парасюк почав звинувачувати В.Пісного в "кришуванні" львівської міліції та деяких підприємств.

Обстановка загострилася, коли правоохоронець під час перепалки заявив, що він для Майдану зробив більше, ніж В.Парасюк, який, за його словами, просто "махнув рукою". Після цього В.Парасюк, який сидів неподалік В.Пісного, схопився і вдарив ногою останнього по голові.

Пізніше 20 листопада на брифінгу в Генеральній прокуратурі В.Парасюк заявив, що В.Пісний був у зоні АТО лише три дні, проте отримав посвідчення учасника одним із перших.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих унаслідок нічного обстрілу Харкова зросла до шести осіб

РФ вивела в Азовське море один бойовий корабель, у Середземному чергують три носії "Калібрів" - ВМС ЗСУ

Унаслідок нічних обстрілів у Нікопольському районі пошкоджено ЛЕП, без світла залишилася частина абонентів

У Херсонській області за добу у результаті обстрілів один загиблий і п'ять поранених

Окупанти за добу понад 400 разів обстріляли Запорізьку область, застосувавши артилерію і 147 БПЛА

Сили оборони за добу ліквідували 880 окупантів та 43 артсистеми противника

Авіація Сил оборони за добу атакувала 17 районів скупчення сил РФ

На фронті за добу було понад 100 бойових зіткнень, на новопавлівському напрямку ЗС України відбили 24 атаки

Війська РФ за добу завдали по Україні п’ять ракетних і 77 авіаударів

Британія відправить до Польщі винищувачі Typhoon

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА