13:57 26.11.2015

Консультації Україна-ЄС-РФ відбудуться у Брюсселі 1 грудня

2 хв читати
Консультації Україна-ЄС-РФ відбудуться у Брюсселі 1 грудня

Консультації представників України. Європейського Союзу та Російської Федерації з приводу набуття чинності 1 січня 2016 року Угоди України і ЄС про зону вільної торгівлі (ЗВТ) відбудуться у Брюсселі 1 грудня.

Про це повідомила журналістам заступник міністра економічного розвитку і торгівлі - і торговий представник України Наталія Микольська на засіданні Ради експортерів у Києві в четвер.

"1 грудня у Брюсселі відбудуться міністерські консультації за участю з українського боку - міністра закордонних справ України Павла Клімкіна з делегацією України, до якої я також входитиму", - сказала вона.

Як повідомлялося, раніше РФ неодноразово наполягала на необхідності відкласти набуття чинності Угоди про ЗВТ Україна-ЄС.

Глава Міністерства економічного розвитку РФ Олексій Улюкаєв раніше заявляв, що дія продовольчого ембарго РФ щодо України розпочнеться з 1 січня 2016 року в тому випадку, якщо Москві не вдасться домовитися про додаток до Угоди про ЗВТ Україна-ЄС, що знімає ризики російської сторони.

Канцлер Німеччини Ангела Меркель наприкінці жовтня заявила, що Єврокомісія надасть Україні допомогу в переговорах з Росією з урегулювання спірних питань у сфері торгівлі. Окрім того, єврокомісар Сесілія Мальмстрем заявляла, що в ЄС чекають, що Росія утримається від застосування санкцій проти України, а також не зніме з України наявних преференцій.

Єврокомісар Йоганнес Ган в опублікованому минулого тижня інтерв'ю виданню "Європейська правда", заявив, що ЄС не має наміру компенсувати Україні втрату російського ринку після введення ЗВТ між Україною і ЄС з 1 січня 2016 року.

"Ми, звичайно, були і є проти будь-яких дій, що ускладнюють торгівлю. Але ми вже надали чимало грошей, щоб український бізнес підготувався до нових можливостей експорту й нових умов ринку", - сказав він в інтерв'ю "Європейській правді".

Й.Ган також зазначив, що виконання Угоди про асоціацію буде важливим випробуванням для України.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кличко відвіз допомогу бійцям під Вовчанськ і Куп'янськ

На лінії фронту з початку доби зафіксовано 22 бойових зіткнення - Генштаб ЗСУ

МЗС України в річницю депортації кримських татар: нові злочини Кремля стали можливими через безкарність винних у злочинах минулого століття

Зло геноциду пішло проти України, почавши з Криму - Зеленський у 80-ті роковини депортації кримських татар

У неділю в низці областей України очікуються короткочасні дощі та грози

ДБР повідомило про підозру директору ФСБ РФ Бортникову і ще 20 "фсбешним" генералам

До чотирьох осіб зросла кількість загиблих унаслідок учорашнього удару по Харкову - ОВА

Від нічних атак дронів РФ постраждали енергооб'єкти в Полтавській і Харківській областях - Міненерго

Україна і союзники часто мають різні погляди на закінчення війни - Зеленський

На Київщині за підтримки американського благодійника Хансена заплановано реалізувати низку проєктів із відновлення та підтримки ВПО

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА