14:53 27.11.2015

"Запоріжсталь" відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ

2 хв читати
"Запоріжсталь" відключають від електроенергії через борг держави перед комбінатом із відшкодування ПДВ

ПАТ "Запоріжсталь" отримало повідомлення від державного монополіста ВАТ "Запоріжжяобленерго" про зупинку постачань електроенергії на підприємство у рамках чинних угод унаслідок порушення графіка обов'язкових платежів, які виникли в меткомбінату через заборгованість держави перед компанією із відшкодування податку на додану вартість у розмірі понад 822 млн грн.

Як повідомляється в прес-релізі підприємства в п'ятницю, заборгованість "Запоріжсталі" перед "Запоріжжяобленерго" становить близько 140 млн грн.

За словами генерального директора "Запоріжсталі" Ростислава Шурми, останнім часом колектив комбінату перебуває в режимі постійного тиску з боку органів державної влади і державних монополістів.

"Єдина причина нашої заборгованості за електроенергію - борг державних органів влади щодо повернення ПДВ перед комбінатом, який вшестеро перевищує суму боргу "Запоріжсталі" за електроенергію, але чиновників це не хвилює. Їх не хвилюють тяжкі наслідки цього рішення: зупинка підприємства і втрата роботи для тисяч людей, зайнятих на виробництві, відповідні соціальні потрясіння, а також загроза техногенних аварій унаслідок різкої зупинки виробництва в момент відключення електроенергії", - прокоментував ситуацію гендиректор, якого цитує прес-служба.

При цьому керівник підприємства гарантував, що комбінат того ж дня погасить заборгованість за електроенергію, щойно держава поверне ПДВ.

"І проблема по-іншому вирішитися не може. Ми вимагаємо в держави повернути наші зароблені кошти - борг із відшкодування ПДВ", - резюмував Р.Шурма.

У прес-релізі уточнюється, що ПАТ "Запоріжсталь" є провідним платником податків України і Запорізької області. Меткомбінат за підсумками 2014 року перерахував до бюджетів усіх рівнів понад 1,4 млрд грн., за 10 місяців 2015 року - 2,1 млрд грн.

"Запоріжсталь" - одне з найбільших промислових підприємств України, продукція якого широко відома і має попит у споживачів на внутрішньому ринку та в багатьох країнах світу. Спеціалізація комбінату - високоякісний сталевий г/к рулон, г/к лист, холоднокатаний лист, х/к рулон з вуглецевих і низьколегованих сталей, а також сталева стрічка, чорна жерсть, гнутий профіль.

Основними споживачами продукції є виробники зварних труб, підприємства автомобільного, транспортного, сільськогосподарського машинобудування, виробники побутової техніки.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА