18:16 27.11.2015

Комісія пропонує Шокіну обрати антикорупційного прокурора між прокурором Львова Грищуком та першим заступником прокурора Криму Холодницьким

2 хв читати
Комісія пропонує Шокіну обрати антикорупційного прокурора між прокурором Львова Грищуком та першим заступником прокурора Криму Холодницьким

Конкурсна комісія з відбору кандидатів на зайняття адміністративних посад у спеціалізованій антикорупційній прокуратурі пропонує генеральному прокурору України Віктору Шокіну кандидатури прокурора Львова, учасника АТО Максима Грищука та першого заступника прокурора Криму Назара Холодницького для вибору антикорупційного прокурора.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", рішення про затвердження саме цих кандидатів комісія прийняла на засіданні в п'ятницю.

Таким чином, із затверджених комісією претендентів генпрокурор В. Шокінобере того, хто займе посаду антикорупційного прокурора України. На прийняття рішення про вибір і призначення генпрокурором керівника спеціалізованої антикорупційної прокуратури законом не передбачений конкретний термін.

Комісія обирала двох кандидатів з сімох, серед яких також були заступник генпрокурора Роман Говда, заступник генпрокурора України Віталій Касько, прокурор прокуратури Черкаської області Володимир Кривенко, прокурор Генпрокуратури Олександр Новіков, екс-прокурор, банківський працівник Анатолій Єжов.

На засіданні комісії в п'ятницю при обговоренні кандидатур виникла дискусія щодо Р. Говди. Член комісії, голова правління Центру протидії корупції Віталій Шабунін розкритикував Р. Говду як кандидата на посаду антикорупційного прокурора, нагадавши, що цей чоловік працював у системі прокуратури за попередньої влади.

Деякі члени комісії розділили таку позицію, інші ж, навпаки, назвали це якоюсь демонізацією кандидата та інформаційною атакою. Член комісії Мері Баттлер висловила думку про те, що підтримка кандидатури Р. Говди свідчитиме про те, що в органах прокуратури України не відбувається ніяких змін.

Водночас, М. Баттлер активно висловилася на підтримку кандидатури В. Каська на посаду антикорупційного прокурора. "За Каська велике сподівання подолати і зламати хребет корупції в Україні",- сказала вона, додавши, що він є єдиним кандидатом, який на ділі довів свою здатність боротися із корупцією. Інші члени комісії не погодилися з позицією М. Баттлер. Таким чином, і обговорення кандидатури В. Каська викликало дискусію. Зокрема, аргументи "проти" стосувалися майнового стану кандидата.

Перше голосування Комісії було рейтингове, і на ньому всі члени комісії могли голосувати ствердно за всіх кандидатів. За його результатами М. Грищук отримав підтримку 11 членів комісії, Н.Холодницького підтримали семеро членів комісії, а Р. Говду і В. Каська – 6 та 3 відповідно.

Потім було підсумкове голосування, на якому кожен з членів комісії міг проголосувати двічі.

Таким чином, М. Грищук отримав підтримку 9 членів комісії, а Н.Холодницького підтримали семеро членів комісії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА