13:56 28.11.2015

Якщо Фірташ повернеться в Україну, то буде заарештований - А.Геращенко

3 хв читати
Якщо Фірташ повернеться в Україну, то буде заарештований -  А.Геращенко

Бізнесмен Дмитро Фірташ у разі свого повернення в Україну буде заарештований, стверджує депутат з фракції "Народний фронт", член колегії МВС України Антон Геращенко.

"Ніякий Фірташ в Україну не приїде, ви це побачите. Тому що якщо він сюди приїде, його заарештують", - сказав він в ефірі програми "Шустер Live" у п'ятницю ввечері.

"Давайте почекаємо 1 грудня, а я цим питанням теж займаюся, і ми подивимося", - зазначив А.Геращенко.

У свою чергу народний депутат з фракції "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко зазначив, що в Україні ніхто не відкрив кримінального провадження на Д.Фірташа, оскільки, вважає він, існують певні негласні домовленості.

"МВС пана Авакова (глава МВС Арсен Аваков – ІФ) дуже голосно на всю країну оголосило, що у справі Ostchem (група компаній, яка координує роботу шести підприємств азотної хімії, належать Group DF Д.Фірташа – ІФ) є до Фірташа запитання, проводяться виїмки, обшуки, починається розслідування кримінальних справ. Але напередодні приїзду Фірташа з'являється інформація, що до Фірташа запитань немає. На каналі "Інтер" пана Яценюка (прем'єр-міністр Арсеній Яценюк – ІФ) вже показують у прямому ефірі, його зустрічі з міжнародними чиновниками тощо. Одного з менеджерів Фірташа призначають заступником міністра юстиції. І ми спостерігаємо тиху кулуарну змову між командою прем'єра і паном Фірташем", - пояснив він свою точку зору.

"Але це ще не все – у пана Фірташа є спеціальні стосунки з президентом, у свій час укладені під час зустрічі у Відні", - додав С.Лещенко.

Він також висловив думку, що між нинішньою владою, Д.Фірташем і народними депутатами від "Опозиційного блоку" Юрієм Бойком і Сергієм Льовочкіним існує "пакт про ненапад".

26 листопада спікер МВС України Артем Шевченко повідомив агентству "Інтерфакс-Україна", що в МВС немає кримінальних проваджень, у яких бізнесмен Дмитро Фірташ проходить як підозрюваний, але є справа щодо групи компаній Ostchem, в якому його викликали на допит як свідка.

Як очікується, наступного тижня Д.Фірташ повернеться в Україну після півторарічного перебування в Австрії. 2 грудня він візьме участь у з'їзді Федерації роботодавців України (ФРУ), яку очолює.

Як повідомлялося, голова ради групи компаній Group DF, голова Федерації роботодавців України Д.Фірташ був заарештований в Австрії 12 березня 2014 року за запитом влади США. Земельний суд Відня у кримінальних справах обрав йому запобіжний захід у вигляді екстрадиційного арешту, але погодився звільнити його під заставу в EUR125 млн і зобов'язання не залишати Австрію. 30 квітня 2015 року цей самий суд відхилив запит Мін'юсту США про екстрадицію Д.Фірташа до цієї країни.

У жовтні адвокати бізнесмена та прокуратура Австрії отримали рішення Земельного суду Відня, що дозволяє йому повернутися в Україну.

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков наприкінці травня повідомив, що МВС направило Д.Фірташу повістку на допит і проведення слідчих дій у зв'язку з розслідуванням кримінального провадження за фактом корупційних схем групи компаній Ostchem та розкрадання державного майна.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА