15:24 01.12.2015

Школярі з окупованих територій зможуть отримати українські атестати - Квіт

2 хв читати
Школярі з окупованих територій зможуть отримати українські атестати - Квіт

Школярі з окупованих територій Донбасу та Криму зможуть дистанційно навчатися в українських школах за допомогою онлайн-платформи й отримати українські атестати, а кримчанам можуть виділити спеціальні квоти для вступу до українських вишів, заявляє міністр освіти і науки України Сергій Квіт.

"Уже зараз створюємо онлайн-платформи, за допомогою яких школярі з окупованих територій Донбасу та Криму зможуть дистанційно навчатися в українських школах і потім отримати українські атестати. Наступного року плануємо приділити особливу увагу Криму. Найімовірніше це приведе до змін у законодавстві. Ми розглядаємо можливість виділення кримчанам спеціальних квот для вступу до українських університетів", - розповів С.Квіт в інтерв'ю інтернет-виданню "Фокус", яке оприлюднено на сайті видання у вівторок.

Він також додав, що з окупованих територій було евакуйовано 18 університетів та 10 академічних інститутів, а школи поповнили близько 50 тис. дітей із Донбасу та Криму.

Крім того, С.Квіт розповів, що Міносвіти позбавило наукових ступенів педагогів, які агітували за "російський світ". "Ми почали цей процес із тих, хто тепер перебуває на керівних позиціях, наданих їм терористами та окупантами. Позбавили наукових ступенів перших 12 людей. Причому це була ініціатива місцевої проукраїнської академічної громадськості, що переїхала на неокуповану територію. Ті, хто примушував інших йти на псевдореферендуми, хто став галасливим активістом "російського світу", без жодних сумнівів названі нами зрадниками і позбавлені вчених звань. Цей процес триватиме", - зазначив він.

На думку міністра, факт, що учитель залишився працювати в школі "під окупантами", не дає права вважати його злочинцем.

"Я завжди відповідаю, що їх не оголосять зрадниками лише через те, що вони не кинули дітей. Якщо вважати всіх, хто залишився в "ДНР"-"ЛНР", злочинцями, ми уподібнимося до Сталіна, який таврував ганьбою тих, хто побував у полоні", – наголосив С.Квіт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість постраждалих у Дергачах зросла до 7 осіб, серед них 6 дітей - обладміністрація

Окупанти вдарили по Дергачах, постраждали 4 дитини - ОВА

У Мукачеві відкрили Центр рекрутингу української армії

Українські військові знищили ворожу ПЗУ комплексу "Бук" із шістьма ракетами

Унаслідок ворожого обстрілу в Херсоні пошкоджено магазин і освітній заклад

У Києві затримали псевдобізнесменів, які за фальшивими документами хотіли отримати в банку кредит на 25 млн грн

У Брюсселі відбудеться Форум ЄС-Україна з питань оборонної промисловості

Кличко візьме участь у Саміті мерів європейських міст, приуроченому до Дня Європи

РФ наразі не запрошена на Саміт миру, але мирний процес без Росії неможливий - МЗС Швейцарії

Ворог не прорвався до каналу Сіверський Донець - Донбас, ситуація в районі Часового Яру контрольована, другу лінію оборони укріплено - ОСУВ "Хортиця"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА