11:25 02.12.2015

Понад 80 людей відселено з постраждалого від зсуву будинку в Києві, за будинком встановлено цілодобовий контроль - КМДА

2 хв читати
Понад 80 людей відселено з постраждалого від зсуву будинку в Києві, за будинком встановлено цілодобовий контроль - КМДА

Частину мешканців будинку на проспекті Червонозоряному, 14, який постраждав від зсуву, відселено, доки триватимуть дослідження і доки є щонайменший сумнів щодо безпечного перебування у будинку, про це повідомив заступник голови КМДА Петро Пантелеєв, повідомляє прес-служба КМДА.

"Наразі ми проводимо відселення з одного під’їзду будинку, аби гарантувати безпеку людей. Мешканці перебуватимуть у готелях та хостелах Києва, скільки це буде необхідно для проведення досліджень. Під час наради ми проговорили ці кроки з жителями будинку, і вони з розумінням поставилися до цього вимушеного заходу", - сказав заступник голови КМДА за результатами засідання постійної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.

За словами П.Пантелеєва, вже виконано необхідні підготовчі роботи і здійснюватиметься контроль за станом будинку через спеціальні електронні системи, які фіксуватимуть щонайменші зміни цілодобово.

Він також зазначив, що у будинку є світло та опалення, але тимчасово обмежено постачання гарячої та холодної води.

"Спеціалісти сьогодні (у вівторок - ІФ) до 16:00 спостерігали витік води з фундаменту, що і стало одним із факторів падіння підпірної стінки. Тому подачу води припинено і розпочато необхідні вишукувальні роботи. Лише після їх проведення ми сплануємо правильні подальші дії для відновлення пошкоджених конструкцій", - пояснив П.Пантелеєв.

Як повідомлялося, внаслідок зсуву відбулося падіння підпірної стінки біля житлового будинку на проспекті Червонозоряному, 14. Тимчасово з квартир будинку відселено більше ніж 80 людей. Частина мешканців обрала власний варіант тимчасового житла, а частину людей зараз переселяють міські служби спільно з Солом’янською райдержадміністрацією.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА