12:15 02.12.2015

Данія та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз для українців - Клімкін

1 хв читати
Данія та Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз для українців - Клімкін

Ісландія з 1 грудня 2015 року, а Данія з 1 січня 2016 року спрощують режим поїздок для громадян України, повідомляє міністр закордонних справ України Павло Клімкін.

"Провели переговори: і Данія і Ісландія спрощують процедури оформлення шенгенських віз. Ще один привід вам туди поїхати", - написав П.Клімкін у своєму мікроблозі в соцмережі Twitter у середу.

Зокрема, Ісландія передбачила отримання 5-річних багаторазових віз для батьків і дітей українців, що вже мають дозвіл на перебування в Ісландії, бізнесменів, журналістів, офіційних осіб центральних і місцевих органів влади, постійних членів офіційних делегацій. Також передбачається отримання однорічних багаторазових віз для науковців, спортсменів, діячів культури, професійних перевізників, членів екіпажів потягів, учасників програм обміну між спорідненими містами. Візи цим особам оформлятимуть безоплатно.

Данія передбачає оформлення віз протягом трьох діб. Їх видаватимуть на п’ять років. Для власників біометричних службових паспортів візовий режим скасовується. Для представників громадських організацій, релігійних організацій і ще деяких категорій громадян України порядок оформлення безоплатних багаторазових віз буде спрощено.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА