14:42 02.12.2015

Більшість законів ВР ухвалює з порушенням регламенту, що позначається на їхній якості - "ОПОРА"

1 хв читати
Більшість законів ВР ухвалює з порушенням регламенту, що позначається на їхній якості - "ОПОРА"

У Громадянській мережі "ОПОРА" основними недоліками в роботі Верховної Ради VIII скликання вважають порушення регламенту та парламентської дисципліни.

"Більшість законодавчих актів ухвалювали з порушенням регламентних положень. Недотримання регламенту не лише свідчить про зневагу до законодавчих вимог, а й безпосередньо впливає на якість законів", - заявив аналітик Громадянської мережі "ОПОРА" Олександр Клюжев на прес-конференції в Києві в середу.

Він наголосив, що якщо Верховна Рада України не дотримується закону про регламент, то якість законів суттєво знижується.

"Проблемою Верховної Ради залишається недостатня дисциплінованість народних депутатів щодо виконання своїх ключових зобов'язань: відвідування пленарних засідань, робота в комітетах", - зазначив О.Клюжев.

За його словами, найвищим фракційним показником з відвідування пленарних засідань характеризується діяльність фракції "Народний фронт" (87%), а найменше відвідують засідання народні депутати з фракції "Опозиційний блок" (67%). "Ці крайні показники з відвідуваності так чи так свідчать, що в цьому напрямі необхідно продовжувати працювати", - сказав О.Клюжев.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА